1

Temat: Pierwsze supermoto dla wysokiego (195cm wzrostu)

Witam, tak jak w temacie, planuję zacząć swoją motocyklową przygodę, jako dzieciak jeździłem coś na jakiejś małej jawce i to w zasadzie tyle, od zawsze miałem i mam nadal słabość do supermoto, doradźcie mi proszę, co było by ok do nauki + zależy mi trochę żeby nie wyglądać jak na dziecięcym rowerku, bo jednak moje prawie 2 metry fajnie by wyglądały na maszynie odpowiednich gabarytów, motocykl będzie użytkowany raczej rekreacyjnie, dojazd na uczelnie czy też po prostu przyjemna jazda po mieście, oglądałem wiele maszyn w przedziale pojemności 400-600, niemniej nie wiem czy jest to dobry pomysł na start, być może lepiej kupić jakąś niższą pojemność? Nie zależy mi jakoś super na mocy, chcę się po prostu komfortowo przemieszczać po mieście i jakoś wyglądać na tej maszynie  budżet ustalmy na np 6-10 tys, proszę o pomoc 

Pozdrawiam

2

Odp: Pierwsze supermoto dla wysokiego (195cm wzrostu)

Miałem taki sam dylemat w kwietniu, zero doswiadczenia, 195cm. Kupiłem DRZ, podniosłem kierownicę i nie żałuję zakupu. W tym budżecie będzie ciężko, ale jak poszukasz to coś trafisz.

DRZ400SM, KTM 990 ADV

3

może LC4 - to jest całkiem duży sprzęt, tylko nie wiem jak pojemnościowo na 1 motor

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

4

Napisz jeszcze ile ważysz?
Ogólnie byłbym również za LC4.
Jak miałem DRZ to kilka osób mających więcej niż 180cm siadało na nią i nie wyglądało to dobrze.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

Polecam również LC4 na pierwsze moto, jestem wysoki, mam 203 cm wzrostu i ważę ponad 96 kg i nie wyglądam źle na LC4 na pewno lepiej niż na DRZ :). Jeżdżę LC4 po mieście i po torze i jest mi dość wygodnie a to najważniejsze. Z opanowaniem LC4 na początek nie powinieneś mieć problemu.
Pozdrawiam

KTM 450 SMR

6

640 na standardowym gaźniku (Mikuni BST) dupy Ci nie urwie, powinno być ok na 1szy sprzęt. A po sezonie zamontujesz FCRa;]

http://bikepics.com/members/rr666/
XF650 -> LC4 SM+E -> Z1000 -> EXC400 E+SM -> Transalp 600 '96 (jeszcze kiedyś SM kupię!)

7

no chyba, że od razu na 660 SMC, to po sezonie tylko zębatki będą do wymiany :D

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

8

husky 610 też dasz radę. Ja mam 193 i zarówno LC4 i Husky są ok.

Husaberg FS 650