16

Odp: wymiana oleju ...

ja wkręciłem śrubę w ten dekl aluminiowy filtra. Oczywiście śruba taka z ostrym zakończeniem taka do drewna

690 SMC --> SOLD

17

to te filterki wystepuja razem z tym dekielkiem?

KTM 690 SMC-sprzedany:)
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys

18

na filtrze masz dekel alu [url]http://tnij.org/hf155[/url]

Jak ściągniesz ten od silnika z dwoma śrubami to masz go na wierzchu  i śrubę wkręcasz w filtr wystarczy tylko trochę wkręcić i pociągnąc

690 SMC --> SOLD

19

dzieki

20

aktivebat.no napisał/a:

panowie, macie jakis patent jak wyjac te filterki papierowe bo normalnie mnie krew zaleje!!!!

ja biorę szczypce do zegerów wsadza, w metalowy dekiel naciskam i wychodzi bez problemu

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

21

77kanzas napisał/a:
aktivebat.no napisał/a:

panowie, macie jakis patent jak wyjac te filterki papierowe bo normalnie mnie krew zaleje!!!!

ja biorę szczypce do zegerów wsadza, w metalowy dekiel naciskam i wychodzi bez problemu

+1
szczypce dają rade

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

22

dziekuje

23

szukam gdzie można kupić w dobrej cenie olej Motorex 10w-60 czy ktoś może mi podpowiedzeć

690 SMC --> SOLD

24

michalp napisał/a:

szukam gdzie można kupić w dobrej cenie olej Motorex 10w-60 czy ktoś może mi podpowiedzeć

tego oleju w dobrej cenie nie kupisz, bo to jeden z najdroższych produktów na rynku. Litr kosztuje coś koło 90pln. Importerem i dystrybutorem ORYGINALNEGO jest ktoś z torunia, ale namiarów nie mam

rmz 250
gas gas txt 250

25 Ostatnio edytowany przez michalp (2013-03-02 16:32:40)

na allegro lecą po 62 zł ale moze gdzies da sie taniej wyrwać dotychczas jeździłem na innym 10w-60 i myślałem nad zmianą na tego motorexa

690 SMC --> SOLD

26 Ostatnio edytowany przez metys (2013-03-02 18:32:39)

michalp napisał/a:

na allegro lecą po 62 zł ale moze gdzies da sie taniej wyrwać dotychczas jeździłem na innym 10w-60 i myślałem nad zmianą na tego motorexa

no fakt, cena na allegro się zgadza. Kiedyś jak nie było motula, to wziąłem na jedną wymianę motorexa. Musieli ostro mnie pocisnąć z tą ceną:)

mały edit: kupowałem 20w 60 a on faktycznie jest po 90 pln za litr

rmz 250
gas gas txt 250

27

Cześć mam parę pytań (LC4 640 silnik HF 2004),
1. Czy ten filtr papierowy, który jest pod większą śrubą spustową należy wymieniać co każdą wymianę czy wystarczy wyczyścić? Można go gdzieś kupić osobno?, bo w sklepie ktm-a widzę, że występuje jako całość z śrubą…?
2. Będę chciał zobaczyć jak ma się sprężynka od zaworu bypass i pewnie ją od razu wymienię, wymieniać samą sprężynkę czy tłoczek też powinno się wymienić?
3. Jaki moment dokręcania dla śruby gdzie siedzi sprężynka od bypass?
4. Czy tę uszczelkę:
[url]http://makinaparts.com/4479-9609-thickbox/58530041000-oil-filter-cover-gasket-ktm-lc4-640-02-07-.jpg[/url]
trzeba wymieniać przy każdej wymianie? I czy należy ją czymś smarować czy uszczelnia bez niczego? Bo widziałem na filmikach, że niektórzy ją smarują… jeżeli tak to czym?

za odpowiedź z góry dzięki i pozdrawiam.

KTM LC4 640 SM 2004
Honda CB600F Hornet 2010