Odp: wymiana oleju ...
ja wkręciłem śrubę w ten dekl aluminiowy filtra. Oczywiście śruba taka z ostrym zakończeniem taka do drewna
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » wymiana oleju ...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja wkręciłem śrubę w ten dekl aluminiowy filtra. Oczywiście śruba taka z ostrym zakończeniem taka do drewna
to te filterki wystepuja razem z tym dekielkiem?
na filtrze masz dekel alu [url]http://tnij.org/hf155[/url]
Jak ściągniesz ten od silnika z dwoma śrubami to masz go na wierzchu i śrubę wkręcasz w filtr wystarczy tylko trochę wkręcić i pociągnąc
dzieki
panowie, macie jakis patent jak wyjac te filterki papierowe bo normalnie mnie krew zaleje!!!!
ja biorę szczypce do zegerów wsadza, w metalowy dekiel naciskam i wychodzi bez problemu
aktivebat.no napisał/a:panowie, macie jakis patent jak wyjac te filterki papierowe bo normalnie mnie krew zaleje!!!!
ja biorę szczypce do zegerów wsadza, w metalowy dekiel naciskam i wychodzi bez problemu
+1
szczypce dają rade
dziekuje
szukam gdzie można kupić w dobrej cenie olej Motorex 10w-60 czy ktoś może mi podpowiedzeć
szukam gdzie można kupić w dobrej cenie olej Motorex 10w-60 czy ktoś może mi podpowiedzeć
tego oleju w dobrej cenie nie kupisz, bo to jeden z najdroższych produktów na rynku. Litr kosztuje coś koło 90pln. Importerem i dystrybutorem ORYGINALNEGO jest ktoś z torunia, ale namiarów nie mam
na allegro lecą po 62 zł ale moze gdzies da sie taniej wyrwać dotychczas jeździłem na innym 10w-60 i myślałem nad zmianą na tego motorexa
na allegro lecą po 62 zł ale moze gdzies da sie taniej wyrwać dotychczas jeździłem na innym 10w-60 i myślałem nad zmianą na tego motorexa
no fakt, cena na allegro się zgadza. Kiedyś jak nie było motula, to wziąłem na jedną wymianę motorexa. Musieli ostro mnie pocisnąć z tą ceną:)
mały edit: kupowałem 20w 60 a on faktycznie jest po 90 pln za litr
Cześć mam parę pytań (LC4 640 silnik HF 2004),
1. Czy ten filtr papierowy, który jest pod większą śrubą spustową należy wymieniać co każdą wymianę czy wystarczy wyczyścić? Można go gdzieś kupić osobno?, bo w sklepie ktm-a widzę, że występuje jako całość z śrubą…?
2. Będę chciał zobaczyć jak ma się sprężynka od zaworu bypass i pewnie ją od razu wymienię, wymieniać samą sprężynkę czy tłoczek też powinno się wymienić?
3. Jaki moment dokręcania dla śruby gdzie siedzi sprężynka od bypass?
4. Czy tę uszczelkę:
[url]http://makinaparts.com/4479-9609-thickbox/58530041000-oil-filter-cover-gasket-ktm-lc4-640-02-07-.jpg[/url]
trzeba wymieniać przy każdej wymianie? I czy należy ją czymś smarować czy uszczelnia bez niczego? Bo widziałem na filmikach, że niektórzy ją smarują… jeżeli tak to czym?
za odpowiedź z góry dzięki i pozdrawiam.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » wymiana oleju ...
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 84 zapytań