1

Temat: Malowanie obręczy w SuperMoto

Witam. Naszła mnie ochota na mały projekt w mojej Aprili SX 125. Mam tam srebrne obręcze kół i szprychy z brzydkim nalotem. Chciałbym pomalować obręcze na czarno, może szprychy też i nie wiem jak się do tego zabrać. Robiłbym to w lakierni, lecz nie wiem jak wygląda sprawa z rozpleceniem kół, a później z ich ponownym splataniem i centrowaniem. Robił już ktoś coś podobnego ? Jaki może być przybliżony koszt takiej usługi?

Kupie moto :)

2

Odp: Malowanie obręczy w SuperMoto

za 350zł koleś na allegro robi całe felgi.
Malowanie proszkowe piasty, cynkowanie szprych i anodowanie felgi

Yamaha YZ 250F

3

Anodowanie mnie nie zadowoli bo moje obręcze mają wżery lub odpryski (nie wiem co to dokładnie). Mógłbyś mi podać namiar jakiś albo aukcję ? 350 zł za jedno koło ?

Kupie moto :)

4

Wczoraj odebrałem koło od Pawła Króla z Bielska Białej. Koszt rozplecenia, wymiany szprych na nowe, zaplecenia, wycentrowania i wyważenia koła to koszt 250 zł.

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

5

A jaka jest cena za zaplecenie i wycentrowanie?

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

6

Nie wiem nawet ;p Dowiedziałem się tylko, że u niego szprychy kosztują 250 zł a resztę robi gratis. Dałem koło i jak narazie jestem zadowolony ;p

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

7

daniken napisał/a:

Wczoraj odebrałem koło od Pawła Króla z Bielska Białej. Koszt rozplecenia, wymiany szprych na nowe, zaplecenia, wycentrowania i wyważenia koła to koszt 250 zł.

Robił mi koło w RM-mie i byłem bardzo zadowolony! cena taka sama

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

8

No tak tylko ze mam felge do prostowania, ale od tego mam sprawdzonego fachowca. Potrzebuje potem tylko dac komus do zaplecenia i wycentrowania i chcialem wiedziec ile mniej wiecej biora za taka usluge.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

9

Z łodzi jestes JERY i Leona nie znasz? on robi takie rzeczy...

Yamaha TT600R=> KTM 525EXC/SM=> KTM SXF250=> KTM EXCR 530 FACTORY '11 obecnie w wersji SM :)