1 Ostatnio edytowany przez Piciu (2012-07-08 16:09:34)

Temat: [S] Yamaha yzf 450 supermoto

Tak jak w temacie sprzedam moja yamahe z powodow osobostych ,niestety :(...

Jak wiecie moto kupione z gubina od goscia ktory sie z lekka nie znal. Jak sie okazalo silnik okazal sie klapa totalna i musialem zrobic remont na ktory mam faktury ,oraz stare czesci do wgladu.

W remoncie wymieniłem:

-Tłok vertexa
-Honowanie cylindra
-Korbowód wossnera
-łancuszek rozrządu
-wszystkie nowe łożyska silnika
-Nowe uszczelki silnika ,bodajze Atheny lecz dokladnie nie pamietam.
Napewno cos jeszcze o czym zapomniałem ,lecz dopisze jak mi sie przypomni.

Moto przeszło cały gruntowny przeglad na ten sezon ,robiłem ja typowo na lalunie pod siebie ,ale musze sprzedac :(.....

Czesci jakie w niej siedzą:

- handbary POLISPORT
- przednie czacha/lampa POLISPORT
- końcówka wydechu FMF FACTORY 4 wraz z kolektorem FMF POWER BOMB
- antypoślizgowe obicie siedzenia FMF
- Aluminowy korek wlewu paliwa PULSE RACING
- zacisk przedniego hamulca BERINGER AEROTEC
- przednia tarcza hamulcowa AERONAL
- przednia klamka hamulca ACCOSSATO
- złote felgi EXCEL
- kosz sprzęgłowy TALON
- niebieskie piasty TALON
- półki TAG wraz z mocowaniami kierownicy
- wzmacniana kierownica PROTAPER
- sportowe złote zawieszenie OHLINS
- niebieskie węże układu chłodniczego(silikonowe)
- karbonowa osłona kolektora wydechowego
- niklowane osłony ramy
- okleina FMF NSTYLE
- Opony MAXXIS(tylna powoli do wymiany)

W moto wpakowane kupe pieniedzy jak widac ,idealna zabawka i wgl. Od remontu przejechane z okolo 5mth wiec jeszcze na dotarciu. Jestem wrecz wkurwiony ze musze sprzedac. Napewno jeszcze komus dłuuuugo posłuży.

Jesli chodzi o rejestracje ,to posiada ona angielski dowod rejestracyjny V5C takze tylko tłumaczenie przeglad i mozna rejestrowac ,ja tego nie zrobiłem ,bo nawet nie mialem czasu bo była na remoncie ,poprostu opłaciłem ubezpieczenie na nr ramy.

Cena:  13.000  mysle ze do małej negocjacji.

Kontakt:

tel: 889-819-858

Foto:

http://img803.imageshack.us/img803/2088/p4180002r.jpg
http://img100.imageshack.us/img100/2890/p4180012.jpg

2

Odp: [S] Yamaha yzf 450 supermoto

Piękna bestia, na prawdę żal, że sprzedawać musisz. :(

3 Ostatnio edytowany przez grucha (2012-07-03 08:55:32)

Slyszalem ze yamaha to worek do ktorego pakujesz kase bo ma sklonnosci do psucia sie i problem z czesciami jest. To prawda ? Miales jakies problemy z dostepnoscia czesci albo zeby Ci sie rozkraczyl na drodze? Slyszalem to tylko od 1 osoby wiec moze mial jakiegos grata.

KTM SMC 690

4

HHAHAHA a to dobre wypowiedział się właściciel KTM na temat zawodności Yamahy ........

www.propitbike.pl

5 Ostatnio edytowany przez grucha (2012-07-03 09:43:02)

Napisalem tylko co slyszalem. Sam nie mam zadnego doswiadczenia z tym sprzecikiem. Chce sprzedac mojego KTMa i kupic cos innego dlatego padlo moje pytanie na temat tej yamahy.  Piciu mozesz podac rok i miejsce gdzie stoi ?

KTM SMC 690

6

grucha napisał/a:

Slyszalem ze yamaha to worek do ktorego pakujesz kase bo ma sklonnosci do psucia sie i problem z czesciami jest. To prawda ? Miales jakies problemy z dostepnoscia czesci albo zeby Ci sie rozkraczyl na drodze? Slyszalem to tylko od 1 osoby wiec moze mial jakiegos grata.

Po co takie zasłuchane głupoty wpisujesz u kogoś w ofercie sprzedaży motocykla?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

przecież Grucha Piciu nie napisze "no, sypie się strasznie ale i tak kup" :D

Suzuki DRZ 440 SM

8

glacaa1 napisał/a:

Masz racje. Moje pytanie to tylko ktory to rok i gdzie ten motor mozna zobaczyc?

KTM SMC 690

9

grucha napisał/a:
glacaa1 napisał/a:

Masz racje. Moje pytanie to tylko ktory to rok i gdzie ten motor mozna zobaczyc?

2003r. mozna zobaczyc w Poznaniu.

Ps. Co do dostepnosci to wszystkie czesci dobrane w 1 katalogu z czesciami i zamowione (czekałem na nie 2 dni) wiec nie wiem czy to az takie straszne robic w niej remont. :)

10

http://p1.bikepics.com/2012/07/03/bikepics-2423887-full.jpg

;-)

WR 400, Intruder VZR 1800
www.digi-cerm.pl
http://www.bikepics.com/members/zolwik-poznan/ 
http://www.youtube.com/user/MOTOADHD#g/u

11

O ku*wa :D
Żółwik, to dałeś do pieca :P

CRF 450 R Supermoto
http://www.bikepics.com/members/kcsport/

12

Widzę, że kolega chce jeszcze mocno zarobić na YZcie ;] 8k zapłacone za motor, wrzucone 2 i 3 do przodu :)  Tak na poważnie, to jak cena będzie rozsądna to się zastanowię. Opona z tyłu była na śmieci tak więc przypuszczam, że nadal ta sama. Moto dalej ma światła z akumlatora czy założony już stator z uzwojeniem pod światła? Cylinder honowany z powodu rys, czy już się zrobiło jajo od starego tłoka?

TM 450 SMX , Ducati MTS

13 Ostatnio edytowany przez Piciu (2012-07-04 13:09:30)

Rolin napisał/a:

Widzę, że kolega chce jeszcze mocno zarobić na YZcie ;] 8k zapłacone za motor, wrzucone 2 i 3 do przodu :)  Tak na poważnie, to jak cena będzie rozsądna to się zastanowię. Opona z tyłu była na śmieci tak więc przypuszczam, że nadal ta sama. Moto dalej ma światła z akumlatora czy założony już stator z uzwojeniem pod światła? Cylinder honowany z powodu rys, czy już się zrobiło jajo od starego tłoka?

Nie mocno zarobic ,tylko jak ktos idiotycznie sprzedaje moto za smieszna cene gdy motor naprawde jest wart swoich pieniedzy ,to ja nie wiem ,czy sam bys po remoncie mądralo nie sprzedal za wieksza kwote :)  Tak btw jak za 2tys zl zrobisz taki sam remont ,z przegladem moto itp to ja chce byc na twoim miejscu i za kazdym razem robic taki tani remont :)  Cylinder honowany z powodu minimalnych rys ,zle ? Lepiej bylo pewnie zostawic porysowany i nastepnemu wlasicielowi wjebac bubla w łapy co nie ? 

Zreszta po co ja sie denerwuje ,kolego nie masz zamiaru kupic ,to nie pierdol :) Nie podoba ci sie cena okk.. Przyjedz sprawdz czy moto jest warte swojej ceny ,jak znajdziesz jakis defekt ,czy cos podobnego mozesz wtedy dopiero mowic ,i rzeczwiscie napisze o tym ,ale wiem co mam i wiem na 1000% ze nie znajdziesz :) Tyle ode mnie.

14

Rolin napisał/a:

Ciekaw jestem kolego Rolin czy przy sprzedaży Piciowi tak samo zachwalałeś to moto - opona śmieć, cylinder jajo itd ???

Nie znam obu panów ale wypowiedz Rolina wygląda na typowe trolowanie

-------------------
hmmmm...

15 Ostatnio edytowany przez Rolin (2012-07-05 10:55:12)

kolego radez, nie wiem o co chodzi ze sprzedażą tego motocykla niby przeze mnie. Jak się domyśam wydaje Ci się, że ja mu go sprzedałem ale niestety jesteś w błędzie. I nie, nie jest to żadne trolowanie, typowe czy nie typowe. A motor dość dobrze znam bo na aukcji był kilka razy w ciągu roku i sam się trochę nim interesowałem. Skoro kolega Piciu pisze, że cylinder honowany to zwyczajnie pytam z jakiego powodu, jeśli choć trochę się znasz na tym to też zapytasz (z całym szacunkiem odpowiedź na pytanie padła szczera i nie mam o to żadnych pretensji, jeśli motor był podjechany i o tłok niezadbane to mogły się zrobić rysy na cylindrze, które mimo nicasilu można usunąć przez honowanie). A co do opony to sprzęt pewnie stoi na tej samej oponie na której przyjechał z UK czyli na oponie która jest do wymiany o czym jest również napisane. Mój post to swobodna wypowiedź i nie wiem w czym jest taki problem.

TM 450 SMX , Ducati MTS