1

Temat: Huska 125 PROBLEM

Witam. Kupiłem Huske 125 2009r. i mam problem. Wsadziłem wydech HGS i wszystko pięknie śmigało. Wczoraj nalałem benzynę(95) i zaczęły się problemy...
Kiedy odpalę moto pochodzi chwile, zmniejszają się obroty i gaśnie.
Jak włączę ssanie moto pięknie chodzi i nie gaśnie, wyłączę ssanie i znowu po jakimś czasie zgaśnie.
Zaczęło mi się tak dziać wczoraj po nalaniu paliwa i jak moto się zagrzało. Odpaliłem na ssaniu i jechałem dalej. Kiedy zmniejsza się prędkość moto "zdycha"... Jak podkręcam obroty nic to nie daje.
Świeca nie ma iskry, kupiłem nową i nawet moto nie zapaliło, zakręciłem starą odpaliło.
Aha i jeszcze kiedy moto "zdycha" to miga licznik, jak przekręcę(wyłączę stacyjkę) również migają i po jakimś czasie gasną.
Może to być wina paliwa??
Może trzeba wyregulować gaźnik pod ten wydech??
Jeśli jest jakaś inna przyczyna to jaka??
Proszę o POMOC bo zbliżają się ciepłe dni!!

Bez moto...

2

Odp: Huska 125 PROBLEM

Napewno pod wydech trzeba regulować gaźnik,
Kacpiksm miał tak że jakaś kostka sie poluzowała i też huska odpalała przejechał jakies 500m i koniec.
Nie wiem czy masz filtr paliwa, ale może być zapchany, wyjmij gaźnik, przedmuchaj dysze, napewno nie zaszkodzi :)

Husqy SMR-R 450

3

Ja obstawiam 'chrzczone' paliwo od Pana Mietka..

KXF 250 '14

4

"Chrzczone" paliwo było od Pana Shella ;)

Bez moto...

5

Czasami to dolewają nawet na znanych stacjach.

KXF 250 '14

6

Wiesz co ja też mam Huśkę SM 125 z 2009r i ostatnio miałem identyczną sytuację. Motor zaczął gasnąć, zamulać nie trzymał obrotów. Zrobiłem może z 10 km na takim silniku i równo tydzień temu skończył mi się tłok...

KXF 250 '14

7

polecam poszukac  artykułów natemat paliwa shell (ropy ) i zimowej promocji lidla ;) i z tego co wiem to  do konca czerwca jest promocja na  shellu za okazaniem rachunku z lidla wiec pewnie i tera paliwo z rosji maja ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

8

No nie wykluczone co do tego paliwa ;)
Moto ma nakulane 5800 km i nie wiem czy wcześniej coś było robione w silniku... Jest możliwość, że po takim przebiegu tłok jest do wyje*ania? Jak jest to jaki koszt i co trzeba wymienić? ;)

Bez moto...

9

No wszytsko jest możliwe, mogła jeździć na złym oleju czy złej mieszance, mogła być katowana na zimnym, cieżko powiedzieć.
Sprawdz kompresje, może coś wyjdzie, jak poszedł tłok to musisz sprawdzić czy nikasil jest w dobrym stanie i założyc sam tłok lub wysłac cylinder na nikasilowanie :D

Husqy SMR-R 450

10

kusloncu do Husqvarny nie opłaca się nakładać nowego nicasilu za ponad 1200zł skoro nowe, oryginalne cylindry są za 999 ;)

KXF 250 '14

11

Hustler13 napisał/a:

kusloncu do Husqvarny nie opłaca się nakładać nowego nicasilu za ponad 1200zł skoro nowe, oryginalne cylindry są za 999 ;)

1200 za nicasil? myślałem że ta usługa kosztuje 600-800

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

12

Dobra problem rozwiązany :D
Nowy akum+czyszczenie i regulacja gaźnika+regulacja zaworów.
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY STARALI SIĘ POMÓC ;)
Do zamknięcia.

Bez moto...

13

Regulacja zaworów? Chyba mechanik Cie oszukał :D

Husqy SMR-R 450

14

Tak regulacja ;) Kumple nie oszukują :D
Podobno po przekręceniu kluczyka ma się z nimi coś dziać i je słychać czy coś takiego ;p

Bez moto...

15

Pewnie chodzi o zawór wydechowy.

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.