31

Odp: Kask na SM

Progrip 3301 są dość fajne.

32

Mam teraz Scotty Hustle Grizzle z chromowana szybka - Ocenilbym gogle na 4 w 6 stopniowej skali. Placac te 290zl oczekiwalem czegos lepszego. Wczesniej jezdzilem w dwu parach Foxów Main (nie main pro) i wydaje mi sie ze byly lepsze, a cena - polowa tego co Scott. Foxy masz bardzo elastyczne (podobnie jak Oakley, ktory gogle robi dla Foxa) Wentylacja tez jest na niezlym poziomie, chociaz zdazalo sie ze parowaly w deszczu podobnie jak i na postoju (normalka w kazdych goglach) Teraz przymiezam sie do przetestowania gogli EKS BRAND, a jezeli te nie podejda to wracam do Foxa

33

Ja się wkońcu zdecydowałem (po 3 tygodniach oczekiwań, zmianach i problemach ze sklepem i moja rozmiarówka) na kask FLY TREKKER . Dzisiaj go odebrałem i jestem mega happy.... :D

wr 250x

www.bikersbook.pl

34

Ja miałem Foxa v2 przez pare dni i jakos nie podpasował mi i ostatecznie zmieniłem na Suomy

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

35 Ostatnio edytowany przez hesus (2012-06-11 20:30:01)

na zdjęciach fajnie się prezentują gogle ze szkiełkiem w kolorze albo czymś w rodzaju lusterka, a zastanawiam się nad tym bo droga może wtedy dziwnie wyglądać i ogólnie dziwne wrażenie patrząc przez nie, i właśnie zastanawia mnie czy każde gogle pasują z każdym kaskiem bo wiadomo jak jest
rękawiczki mam foxa i są naprawdę ładnie wykonane

Nie wiesz co mówić, to mów niewyraźnie

36

Tak się zastanawiam czy są jakieś lustrzane szybki do gogli PROGRIP 3301. Na słońce chyba takie były by najlepsze.... na wypady w teren...:D
Do ,,fly trekker,, nie widziałem żadnych szybek przyciemnianych albo fotochromów... a dość fajną alternatywą mogła by być zamiast gogli z tą szybka.....

wr 250x

www.bikersbook.pl

37

A wiecie może czy w goglach uvex można zmieniać szybki?

38

Pewnie, ze tak. Są nawet na Allegro.

39

No ja się od dłuższego czasu miotam - szukam czegoś w miarę w rozsądnej cenie - powiedzmy 6 stów.. Sporo jeżdze po szosie ale wolałbym mimo wszystko jakiś crossowaty, wiem że najlepiej mieć 2 - jeden do czego innego drugi do czego innego jednak chciałbym sprobówać z jakimś kaskiem Dual Sport.. Przymierzałem różne i jakoś srednio mi się widziały. Ktoś wie może gdzie tego HJC CL-XS w kolorze czarny mat można dorwać i przymierzyć? Najlepiej szczecin albo poznań..

AGV sprawdzałem, nie bardzo mi się podobał, to samo Fly Trekker, jedynie za bardzo nie miałem okazji właśnie HJC i Uvex Enduro..

40

Fly trekker  w czarnym macie nie jest dostępny u nas w kraju:( (przynajniej na allegro). Kask  nie najgorszy, chociaż trochę niedbale wykończony... mój ma ,,zaciek,, lakieru w jednym miejscu i ostre zakończenia daszka są jakby niewyszlifowane (takie postrzępione gdzieniegdzie). Progripy 3301 są do niego trochę za wysokie i ich dolna część opiera się  o szczękę kasku :/
... ot takie moje postrzeżenia...

wr 250x

www.bikersbook.pl

41

radek145 napisał/a:

Pewnie, ze tak. Są nawet na Allegro.

Mógłbyś mi podrzucić jakieś linki? :)
Są jakieś specjalne typy, czy uvex to uvex?

42 Ostatnio edytowany przez Matysek (2012-06-13 23:01:23)

Bo wyjąłem szybkę i ma numer 71. Ale nie mogę nigdzie takich znaleźć.. Te szybki występują również pod sympolem fp 501 albo supercross. Ale nigdzie nie mogę znaleźć na sprzedaż..

43

spodobały mi się gogle smith fuel v2 czerwono-czarne pasowałyby do mojego kasku, miał ktoś gogle tej firmy ?

Nie wiesz co mówić, to mów niewyraźnie

44 Ostatnio edytowany przez Archie (2012-06-18 20:50:45)

Chłopaki - pytanie mam.. Czy ktoś posiada kask HJC CL-XS? Jakieś opinie o nim? Bo się zastanawiam nad kupnem.. Średnia cena to 600 zł i wolałbym wczesniej przymierzyć chociaż ciężko go gdziekolwiek znaleźć.. W każdym razie znalazłem coś takiego na allegro..

[url]http://allegro.pl/hjc-clxs-cl-xs-cl-xs-nowe-nowa-wiosenna-cena-i2413777116.html[/url]

Czy to jakiś wałek jest że on 3krotnie tańszy?

edit. w sumie nvm - z komentarzy wynika że typ chociaż pisze że nowe to chyba jednak używane wysyła..

45

czy to dobra cena jak za ten kask [url]http://moto.allegro.pl/kask-fox-v1-razor-m-czestochowa-wyprzedaz-i2520645633.html[/url]

czy ktoś może w tym jeździ z forum

690 SMC --> SOLD