Temat: Zmiana zawieszenia w dr 350
Cześć, jako że od chyba roku nie byłem obecny na forum, witam wszystkich serdecznie. Mam na stanie dr350 z '94r, silniczek zdrowy, skrzynia itd. ale mam pewien kłopot. Troszkę mi się wyrosło i mam 195cm i 87kg, i fabryczne zawieszenie w dr jest dla mnie stanowczo za miękkie. Zastanawiam sie nad jakąś zamianą, i doszedłem do wniosku że są dwie opcje: pierwsza to wymiana sprężyn na progresywne, z przodu i z tyłu, a druga polegać ma na wymianie zawiasu na części z jakiegoś KTM-a lub czegoś w tym stylu.
Kłopot w tym że nie wiem czy będzie mi pasować rura sterowa, oraz jest to dość kosztowne. Z kolei nie wiem jak duża będzie różnica w zachowaniu moto po zmianie samych sprężyn :/.
I tu moja prośba, abyście się wypowiedzieli koledzy, co waszym zdaniem bardziej się opłaca. Nie ukrywam że kasa gra duuuużą rolę.
może ktoś na forum też miał podobny dylemat, i był by w stanie podać jakieś informacje.
Chciałbym najpierw sie uporać z zawiasem, a potem kombinować jakieś koła sm, z tym że budżet bardzo napięty, i nie da się wszystkiego na raz zrobić.
Z góry wielkie dzięki, i pozdrawiam
Bartek
Urzęduje na żywiecczyźnie ;)