Temat: czy moto moze palic olej?
Witam mam Husqvarne i zauważyłem że ubywa mi olej a nie ma żadnych wycieków czy to normalne czy też powinienem zacząć się martwić ? proszę o jakąś pomoc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » czy moto moze palic olej?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam mam Husqvarne i zauważyłem że ubywa mi olej a nie ma żadnych wycieków czy to normalne czy też powinienem zacząć się martwić ? proszę o jakąś pomoc
A dymi jak odpalasz na zimno? Gdzie masz wyprowadzoną odmę?
jak mu odkrece do konca to cos tam delikatnie przykopci a co to jest odma?
No, mogą to być pierścienie, albo uszczelniacze zaworowe, musiał byś rozłożyc góre i sobie obczaić, ale z tego co czytam to daj może do jakiegoś majstra ten sprzęt. :)
Jak "nie ma pierścieni" to jak najbardziej będzię spalc olej i od tego bym zaczął.
a wiecie moze czy jest jakas norma moze 100ml oleju na 1500 2000km to normalne czy mam sie martwic?
a jezeli to wina uszczelniaczy zaworowych to jesli ustawie zawory cos sie zmieni?
100 - 200 ml. na 1000 km. to norma. DR-Z mi tyle brała, przejeździłem ok. 25 000 km. od momentu kupna z takim stanem i nic nigdy z silnikiem się nie stało.
Odma to taka rurka idąca z pokrywy zaworowej do... no właśnie - pytam gdzie u Ciebie idzie. Czesto w serii są puszczone pod silnik po prostu. Czasem są puszczone do airboksu. Zobacz dokąd idzie i jak masz ją w airboksie to zobacz czy tam Ci ten olej nie idzie. Niekoniecznie musi go silnik spalać. Jak masz jakąś nieszczelność w cylindrze to możesz mieć przedmuchy i może Ci żygać olejem przez odme.
Odma to taka rurka idąca z pokrywy zaworowej do... no właśnie - pytam gdzie u Ciebie idzie. Czesto w serii są puszczone pod silnik po prostu. Czasem są puszczone do airboksu. Zobacz dokąd idzie i jak masz ją w airboksie to zobacz czy tam Ci ten olej nie idzie. Niekoniecznie musi go silnik spalać. Jak masz jakąś nieszczelność w cylindrze to możesz mieć przedmuchy i może Ci żygać olejem przez odme.
sprawdzilem wczoraj co to jest odma i u mnie idzie do airboksa i sa tam slady oleju i zauważyłem ze przy róże wydechowej też coś sie poci czy to normalne?
ślady oleju to jeszcze nic złego :)
Generalnei te 100-200 na 1000 to imho dość sporo, ale jak nie dymi i masz moc to jeździj :)
Stawiam na pierścienie, ale patrzę jedynie przez pryzmat moich usterek - żaden ze mnie mechanik.
Co to za moto?
ślady oleju to jeszcze nic złego :)
Generalnei te 100-200 na 1000 to imho dość sporo, ale jak nie dymi i masz moc to jeździj :)
Stawiam na pierścienie, ale patrzę jedynie przez pryzmat moich usterek - żaden ze mnie mechanik.
Co to za moto?
Husqvarna 610sm 2007r
dragilla napisał/a:ślady oleju to jeszcze nic złego :)
Co to za moto?Husqvarna 610sm 2007r
a jak myslisz to może byc wina zaworów?
a i przebieg to 11tys to mozliwe zeby pierścienie szlag trafił?
Ciężko mi coś więcej powiedzieć. Sprawdż sobie luzy zaworowe. Może Ci się zawory podparły i się nie domykają... ?
A przebiegu jesteś pewien? 5 lat moto i 11kkm tylko?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » czy moto moze palic olej?
Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 75 zapytań