chochol napisał/a:Kolego Kermit nie zrozumiałeś mojego wpisu, ja nie bede z Tobą dyskutował bo nie widze sensu ,poprostu nie oczerniaj bez powodu mojego ogłoszenia.
Zdaje się że ty również nie zrozumiałeś o co mi chodzi, wcale nie miałem zamiaru nikogo i niczego oczerniać, bo to nie ja napisałem że moto było bez prawa do rejestracji i nagle jest wszystko OK. Po prostu śledzącym temat chciałem powiedzieć że mimo braku prawa do rejestracji można taki "pojazd" i nie chodzi mi konkretnie o TWÓJ, zarejestrować i w żaden sposób to nie zmienia jego wartości, wręcz przeciwnie. Moja Honda też nie miała prawa do rejestracji, bo została odkupiona od ubezpieczyciela na licytacji po tym jak została odnaleziona po kradzieży. Poprzedni właściciel wziął kasę z ubezpieczenia a ubezpieczalnia sprzedała go w taki właśnie sposób. Ten kto się orientuje wie że takiego pojazdu jak MÓJ nie można w Polsce zarejestrować jako fabrycznego z nadanym już numerem, co jest ewenementem bo w ościennych nam państwach dokona się tego bez problemu. W Polsce trzeba wystąpić o nadanie nowego numeru VIN, zrobić legalizacje i kilka innych czynności, i dopiero się rejestruje jako "SAM" (mowa konkretnie o MOIM przypadku). Takich i innych można mnożyć.
WIĘC JEŚLI SIĘ KOLEGO CHOCHOL CZUJESZ URAŻONY TO PRZEPRASZAM choć zdaje się że nie mam za co.
Honda FMX 650