Odp: II Runda MP i PP w Toruniu 2015.06.13
zural_Jedrzej napisał/a:levis napisał/a:Ciągle mówi się o rozwoju supermoto w Polsce i dobrze. Natomiast zauważyłem, że jest to skierowane do ludzi, którzy już kręcą b.dobre czasy, mają super przygotowane motocykle itd.
Szkoda, że nie ma jakiejś inicjatywy dla tych, którzy dopiero zaczynają. Owszem można ćwiczyć na własną rękę, ale co z tego ? Co nam da, jak 20 razy powtórzymy ten sam błąd ? Możliwe, że będzie się ten sam błąd powtarzało 100 razy i nic to nie zmieni, dopóki ktoś nam nie wytłumaczy co źle zrobiliśmy i jak to poprawić...
Zmierzam do tego, że chętnie zapisałbym się na szkolenie do jakiegoś dobrego zawodnika i nie mówię tutaj o hiper zagranicznych dzikach. Myślę, że jakby jakiś zawodnik z MP, znalazłby jeden dzień na poprowadzenie szkolenia dla 10-15 początkujących osób, to byłby to już krok w dobrą stronę. Oczywiścnie nie za darmo, ale też nie za kwotę z kosmosu, coś pokroju 150-200 zeta od osoby + koszt za tor.
Myślę, że byłoby sporo chętnych, a osoba szkoląca też nie byłaby stratna i co ważne miałaby duży wkład w rozwój supermoto w PL.
Zaraz pewnie zjebie mnie 100 osób, coż trudno, przywykłem już do krytyki...
W sierpniu jeżeli ktoś by zorganizował tor Bydgoszcz, Toruń, Koszalin z chęcią bym przyjechał i potrenował mniej zaawansowanych , nie odpłatnie kwestia załatwienia trasy na asfalcie może za dużo nie pomogę ale w terenie coś podpowiem , jeżeli są chętni w sierpniu można coś zorganizować myślę że oprócz mnie jeszcze kilku zawodników z MP było by chętnych do potrenowania :)
Ja jestem chętny, ja pewnie nie podpowiem nic w terenie, wręcz posłucham co ma Jedrzej do powiedzenia, ale mogę coś tam pomóc z asfaltem. Czasami nawet mam wrażenie , że lepiej mi idzie tłumaczenie komuś niż sobie ...
Też z chęcią przyjadę posłuchać i nauczyć się czegoś :)
Honda CRF 450 R <3