Odp: Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Niech zgadnę, polerka komory korbowej?
a po co w 4 suwie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niech zgadnę, polerka komory korbowej?
a po co w 4 suwie
prędzej obstawiałbym mod na inne łożyska.
dołączę do konkursu: rozwiercanie kanałów chłodzenia
dołączę do konkursu: rozwiercanie kanałów chłodzenia
skubany:)
Berg się grzał, czy tak zapobiegawczo, żeby fabryke poprawić?
Chcę zrobić to co Husaberg zrobił w 2005 roku.
Dzisiaj w końcu coś przyszło do mnie a nie ode mnie.
Kompletny wałek rozrządu z 650 '04 o magicznym oznaczeniu '08'. Ciężki towar do kupienia na rynku części używanych.
Zobaczymy jak się spisze w 450 ponieważ w 450/550 jest wałek o innym kodzie i nikt nie wie czym się różni od tego z 650.
Podobno będzie lepszy ale to tylko przypuszczenia.
U nikogo nie widziałem takiego zabiegu - zdziwienie. Jednak u mnie po założeniu podwójnych sprężyn zaworowych dotykały one wszystkie 4 pokrywy zaworów. Nawet miałem ślady po poprzednich ponieważ nikt tego nie skorygował.
Pokrywę przez 5h męczyłem dremelem i pilnikiem. Zebrałem chyba pół szufelki materiału.
Po tym zabiegu każda ze sprężyn ma ponad 1-2mm luzu. Więc już nie muszę się bać, że coś będzie mi rzeźbić pokrywę w czasie jazdy.
Jak zawsze profi podejście do roboty, ogladając głowice, aż mi slinka leci.. Bedzie godnie podawać jak złożysz wszystko do kupy...
Mam zgryz.
Na ebayu pojawił się oryginalny wałek rozrządu z 450.
I nie wiem czy zostawić ten co mam z 650 którego nikt nie wkładał jeszcze do 450. Który zabiera troszkę dołu i momentu obrotowego ale daje troszkę więcej mocy w górnych obrotach i chyba dodaje troszkę rpm.
Czy kupić ten z 450 który ma mocny dół i daje moment obrotowy ale ma słabą górę i każe szybko zmieniać biegi.
Ten 650 będzie dobry do supermoto. Ten z 450 do enduro.
Latam i tu i tu więc?
Ja bym wziął ten z 450!
Ja też zdecydowanie brałbym ten z 450 tki, lepiej jest mieć więcej momentu, a na winklach to napewno sie przyda :D
ok
w takim razie biorę ten z 450
Aż dzisiaj/jutro zdejmę dekielki z pokrywy zaworów żeby sprawdzić jaki luz mają sprężyny. Przy składaniu z tego co pamiętam, nic nie wzbudziło moich wątpliwości. W sieci też nikt, nic nie pisał na ten temat. Dziwna sprawa generalnie, że musiałeś coś szlifować.
numery na pokrywie i glowicy Ci się zgadzają?
Też brałbym wałek z 450.
Na stronie Husaberg.org jest napisane, że trzeba obrobić pokrywę. Są nawet zdjęcia przed i po.
Głowica i pokrywa ma ten sam numer.
Tutaj np. zdjęcie z aukcji pokrywa z 450 2007.
Nie wiem czy poprawiona fabrycznie w późniejszych rocznikach czy przerobiona przez właściciela.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Husaberg FE 450 E 2004 by hacker33
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 73 zapytań