16

Odp: Witam!

Witamy w gronie. Chociaż w sumie jeszcze sam do niego nie należę :D

17

Witamy :))

Następna kobieta na forum i od razu jakie ruszenie :pp

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

18

Cross-c1 napisał/a:

Witamy :))

Następna kobieta na forum i od razu jakie ruszenie :pp

Haha, dokładnie. Trzeba doceniać żeby nie prędko chciały uciec ;p

19

Hahaha, też to właśnie zauważyłam! No na rękach mnie nie będziecie musieli nosić, nie zwieję Wam... choooociaż... :D

BRAAAAAAP!

20

azumisan93 napisał/a:

Hahaha, też to właśnie zauważyłam! No na rękach mnie nie będziecie musieli nosić, nie zwieję Wam... choooociaż... :D

chooociaż nosić czy chooociaż zwiejesz ?! :D

UrbanStreetWorkshop
#444 KTM 530EXC Supermoto
         KTM 300EXC enduro
https://www.youtube.com/user/yamahadt1998

21 Ostatnio edytowany przez azumisan93 (2013-07-15 21:30:19)

chooociaż nosić, of kors :D ewentualnie zamiast noszona, to wożona, haha! :D

BRAAAAAAP!

22

azumisan93 napisał/a:

azumisan93 napisał/a:

a juz wzialem to za wyzwanie typu "nas nie dogoniet" ;)) hehe

"Czas tracony z przyjemnoscia, nie jest czasem traconym"
                                         - Thomas Eliot

23

Miyagi napisał/a:
azumisan93 napisał/a:

azumisan93 napisał/a:

a juz wzialem to za wyzwanie typu "nas nie dogoniet" ;)) hehe

hahaha, nie no, co Ty :D ja i wyzwania? Ja to RACZEJ spokojna jestem xD

BRAAAAAAP!

24

Czyli ogólnie, spokojna kobieta na Husce 450 SM.  :)

I jak tu nie wierzyć w ogłoszenia, że SM może być nie katowane na torze, od kobiety, spokojnej itd.

Witam i pozdrawiam :)

od 1994r. Jawa 50 > Iż350 > Kawa Z550> CBR1000 > GSXR 750 SRAD > SV 650N > KTM 640 LC4 Prestige > KTM LC4 660smc > Honda CB400 Cafe Racer > KTM 690 DUKE

25

Grzybu napisał/a:

Czyli ogólnie, spokojna kobieta na Husce 450 SM.  :)

I jak tu nie wierzyć w ogłoszenia, że SM może być nie katowane na torze, od kobiety, spokojnej itd.

Witam i pozdrawiam :)

No też właśnie, od każdej reguły są wyjątki. ;) Moja spokojna jazda wynika między innymi z tego, że:
a)jestem już po dwóch wypadkach na moto, jeden z czasów jak miałam 17 lat, brak karty mot., prawka i zgadnijcie jak się skończyło... Głupia byłam.
b)prawko zdałam w grudniu, dopiero po pół roku je dostałam... także teraz chucham i dmucham, żeby nie złapać żadnych punktów ani nic.
Oczywiście przeciwko małemu terrorowi nie mam nic przeciwko, ale wszystko w granicach rozsądku!;)

BRAAAAAAP!

26

azumisan93 napisał/a:

No też właśnie, od każdej reguły są wyjątki. ;) Moja spokojna jazda wynika między innymi z tego, że:
a)jestem już po dwóch wypadkach na moto, jeden z czasów jak miałam 17 lat, brak karty mot., prawka i zgadnijcie jak się skończyło... Głupia byłam.

Mój wypadek za "małolata" przypominają mi do dziś blizny.. zza zakrętu wyskoczył pies i nie było już jak odbić to wziu w psiaka. Efekt? Pies do odstrzału, moto zeszlifowane, a ja poobdzierany niczym kura na rosół :D Czy twój zakończył się podobnie? ;>

Robię krok w tył, by zrobić dwa do przodu..

27

Robson napisał/a:
azumisan93 napisał/a:

Mój wypadek za "małolata" przypominają mi do dziś blizny.. zza zakrętu wyskoczył pies i nie było już jak odbić to wziu w psiaka. Efekt? Pies do odstrzału, moto zeszlifowane, a ja poobdzierany niczym kura na rosół :D Czy twój zakończył się podobnie? ;>

Oj nie, mój nieco gorzej. Trzy lata temu, jeszcze na dt 50 r, jechałam sobie nieco szybciej niż przepisowo, drogą podporządkowaną. Zrobiłam szybki look w lewo, czy nic nie jedzie, było pusto, pokonałam prawie skrzyżowanie a tu...czuję jak dostałam strzał z boku. Co się stało? Gościu jadący drogą z pierwszeństwem jechał więcej niż 20 (było tam ograniczenie) i przydzwonił we mnie. Przeleciałam przez kierę, skończyło się złamanym prawym nadgarstkiem. Problem polegał na tym, że nie miałam karty motorowerowej ani dowodu (siedemnastolatka)... z tego tytułu ubezpieczycielowi po 2 latach przypomniało się, że mam oddać prawie 3 tys. złotych. Co więcej, okazało się, że toczyło się dochodzenie w sprawie tego, czy aby na pewno była to moja wina (wyjazd z podporządkowanej- wiadomo jak to wygląda), jednak pewnie mój brak uprawnień przesądził sprawę.
Także jak czytam, jak ktoś pisze o jeździe bez prawka itd. to mnie krew zalewa, bo tacy ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, jakie mogą być konsekwencje. Dodam jeszcze, że wszyscy wtedy nabijali się ze mnie, że jeżdżę na 50-tce w butach, kurtce, itd. na moto- po moim wypadku jakoś przestali...

BRAAAAAAP!

28

Nie ważne na czym jedziesz, ważne jak się jest ubranym.. Dlatego przed zakupem moto lepiej najpierw zainwestować grosz w ciuchy, które w takiej sytuacji jak wyżej, dosłownie ochronią nam 4 litery (i nie tylko ;P)..
P.S. I co wybuliłaś ta kasę czy odwoływałaś się?

29

Dokładnie z takiego założenia wychodzę i dlatego też jak widzę, jak na plastikach (i nie tylko, ale przeważnie) pomykają w krótkich spodenkach, adidaskach i koszulce to mam ochotę przywalić takiemu, budzą we mnie po prostu autentyczną furię. :P
Niestety zapłaciłam, zgłosiłam się wtedy do prawnika, ale sam stwierdził, że nie ma co się odwoływać, nawet jeśli brali pod uwagę winę kierowcy samochodu- w końcu ja uprawnień nie miałam, a wiadomo jak do tego podchodzą. Nauczka na przyszłość jakich mało.

BRAAAAAAP!

30

No niestety życie jest już tak skonstruowane, że uczymy się na własnych błędach..