Odp: Uszkodzona przepustnica :( Yamaha WR 400
a ja chce zrobić wszystko jak należy.
No właśnie nie chcesz...
ciernik bardzo trafna uwaga
http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » Uszkodzona przepustnica :( Yamaha WR 400
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a ja chce zrobić wszystko jak należy.
No właśnie nie chcesz...
ciernik bardzo trafna uwaga
cross napisał/a:Ja no szkoda wyda 300zl na sezon lepiej wsadzisz jakis badziew od rzeda ... kowale jebane potem dzialy z minami na forum trzeba tworzyc. Sprzedaj to w ciul moze inny uzytkownik lepiej zadba o ten motocykl
Nic z tego nie zrozumiałem....
cross napisał/a:....Sprzedaj to w ciul moze inny uzytkownik lepiej zadba o ten motocykl
Z takimi tekstami to sobie możesz ... ;)
Kupiłem bo podobał mi się, chce zrobić wszystko dla siebie, dlatego pytam... a tu wyjezdżacie mi z takimi tekstami ;/ Ktoś już nie dbał o ten motorek,... a ja chce zrobić wszystko jak należy. Jak będzie trzeba to i wymienię motorek na 426 ale wypicuje go dla siebie.
CROSS jak chcesz to pogadaj sobie gdzie indziej a nie nabijasz posty jakimiś śmieciami .
to ja przetłumaczę: Szkoda Ci wydać 300pln, około raz na sezon, wolisz zrobić kowalską robotę, która nie ma prawa dobrze działać... potem taki kowal jak Ty wpada na forum z taka mina i wciska innym. Też mnie to denerwuje...
Chyba po to jest forum, żeby zapytać co o tym sądzicie ? Czy można coś z tym zrobić czy tylko i wyłącznie nówka i oryginał.
Najprościej oczywiście iść do servisu i kupić nówkę ale z pewnymi rzeczami czasem nie trzeba. Jeśli chodzi o gaźnik to oczywiście nie będę oszczędzał i kupie nówkę.
Lubie jak wszystko jest sprawne i dobrze zrobione, przecież ja mam tym jeździć i nie zamierzam sprzedawać. Nie osądzajcie od razu człowieka z góry, że coś kręci...
Wracając do tematu w sklepie yamahy (5JG–14546–00) Nie wiem czemu opis tego to iglica... ale koszt 1 070,89 PLN. Tylko trochę widzę, że inny jest ten gaźnik... nie ma części poniżej 2000r ..
Nowa oryginalna przepustnica kosztuje z 300zł
[url]http://www.jdjetting.com/xcart/product.php?productid=134&cat=18&page=1[/url]
Na dniach znajomy będzie mi dorabiał taką przepustnicę, jak spoko wyjdzie to jakbyś chciał to mogę dla Ciebie też przygadać sztukę.
A z czego dokładnie będą Ci robić ? Ja mam znajomą firmę niemiecka u siebie która też by mi dorobiła tylko rozchodzi się o to, że przepustnica oryginalna zrobiona jest z płytki tytanowej, a zamienniki z jakiejś wysoko gatunkowej stali... Nie chciałbym żeby rozleciało się to.
Hacker dał linka, wychodzi 220zł za przepustnice i około 85zł za przesyłkę do Polski. Więc wychodzi identycznie co na allegro.
Najlepiej dorobić przepustnice, zrobić jakąś dobrą siateczkę i terroryzować ją przez parę lat i wtedy będę pewny, że dorobiona przepustnica jest dobra ;)
Mam do wyboru:
aluminium,
stal narzędziową.
Dzisiaj mam się zdecydować, ale chyba wezmę aluminiową.
No jestem ciekawy twojego wyboru. Pamiętaj, że to jest moto do wyczynówki więc jeśli Ci się aluminium pokruszy to będziesz miał sieczkę zamiast silnika ;) Ja bym brał stal narzędziową, jest ona dość twarda i nie jest zbyt krucha.
Mi wytoczyli z noża tokarskiego o ekstra twardości i nie łamliwości, ten trzpień od pompy wody. I raczej będzie już na wieczność ;)
Taka stalowa przepustnica jak zacznie walić w aluminiową obudowę gaźnika to może ją troszkę uszkodzić.
Sądzę też, że oryginalna przepustnica jest dlatego lekka i pokryta chyba teflonem aby nie wyrabiała tych rowków prowadzących w gaźniku.
Bo przepustnicę jak widać można wymienić w miarę tanio. Obudowy gaźnika już tak łatwo i tanio nie wymienisz.
Jak mozesz kupic za 300 pln to sie nie ma co zastanawiac.
Ale mozna sprobowac po taniosci. H** tam ze ze jakis czas moge miec do wymiany gaznik, albo przepustnica moze mi wpasc do srodka i zrobic sex party z tlokiem. Taaa polak to i gowno kupi, byle nie droho ;/
... albo przepustnica moze mi wpasc do srodka i zrobic sex party z tlokiem.
Z tego co się orientuje to samo możesz napisać o orginale.
Podejrzewam, że to tylko rozchodzi się o przepustnice z roczników `98 i `99r . No i oczywiście wolę kupić już gotową i nową, w tedy wiem że jeszcze trochę pojeżdżę :) No i oczywiście trzeba ją sprawdzać co jakiś czas :) Zobaczymy co będzie :)
Katman i jak tam z tą przepustnicą ? Zrobiłeś ?
Będzie na piątek :)
To jak będziesz miał to wstaw fotke ;) będziesz ją czymś powlekał ? ori jest strasznie śliska, ciekawe jak te zamienniki. Ja na dniach będę zamawiał zamiennik to zobaczymy czy też jest z powłoką czy bez.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Yamaha » Uszkodzona przepustnica :( Yamaha WR 400
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 80 zapytań