16

Odp: Wybór Supermoto czy lekkie, "turystyczne" supermoto/enduro?

latalem w wakacje na yamaszce yzf r125 (ten sam silnik)  to spalanie  wychodzilo mi 2.7l mozesz nie wierzyc ale na serio wiecej nie spalila.

KTM LC4 SM/Enduro

17 Ostatnio edytowany przez Koso (2013-01-23 20:52:36)

moja Wr 125x przy pałowaniu do odcin więcej jak 3l nie spali, na stacje często nie jeździłem ;) max 3 razy dziennie ;D

Dziobalem przy trasie na mazury poniżej 5l przy prędkośći średniej 100 km/h

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

18

Pojedź taką wr125 na forumowy zlot i próbuj nie zostać w tyle... już nigdy nie powiesz, że więcej niż 3 litry nie spali. Mi MZ też 125 4t paliła tam +- 4l i tak nie wiele, ale więcej niż 3l :P

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

19 Ostatnio edytowany przez rafal223 (2013-01-24 00:08:42)

Przeróbka tdr na sm, to jest dosyć trudna sztuka, ale zależy jak bardzo profesjonalnie chcesz to zrobic :)
Mozna wrzucic tylko blotnik SM, zdjąc cała czache, przyciąć boczne plastiki, ewentualnie zaingerować w zadupek i gotowe. Ale to tylko teoria. W pratkyce jest to niesamowita rzeźba, by wyglądało to estetycznie:)

Będzie 690 niebawem

20

Cześć, żeby nie zakładać nowego tematu zapytam w tym starym ;) Wr 125 x  była by lepsza od Rieju? Dlaczego szprychy są lepsze niż odlewy? A jeszcze polecana tu MZ 125 SM? Ma szprychy, jest na gaźniku i podobno najmocniejsza, ale czy da się odczuć różnicę między mz a wrx? Dzięki wielkie za odp :D

21

Szprychowe koła są dużo wytrzymalsze

22

Matysek napisał/a:

Szprychowe koła są dużo wytrzymalsze

z tym różnie - ale z reguły tak
+ łatwiejsze i tańsze w naprawie
+ z reguły lżejsze - nie mówimy tu topowych odlewach

23 Ostatnio edytowany przez Dukers (2013-02-22 19:43:01)

Siema mam na sprzedaż KTM DUKE 125 :)
Dodam że na nim pojeździsz dłużej niż na "rieju" :)

http://s1.pokazywarka.pl/bigImages/1776899/6257194.jpg

Jak coś to wal pw podam wszystkie dane a jak będziesz zainteresowany będziemy mogli gadać o cenie :)

24

Witajcie, w Polsce jak na razie jest tylko kilka MZ, w dodatku niezbyt zadbane.
[url]http://tablica.pl/oferta/mz-sm-125-CID5-ID1ij8h.html#5b6cda63d8;r:;s:[/url]  ta wygląda dosyć nieźle, ale musiałbym się skontaktować ze sprzedającym, cene też trochę podejrzana, jak uważacie?
[url]http://tablica.pl/oferta/mz-125-sm-wspaniale-supermoto-efektowny-wyglad-CID5-ID1Mpf3.html#5b6cda63d8;promoted;r:;s:[/url] z kolei ta jest poobklejana, ale możliwe że technicznie zdrowa, zna ktoś to moto? ;)
No i w Polsce jest też parę Wr 125 x

wiecie może czy często na allegro/tablicy pojawiają się nowe MZ czy raczej ciągle te same? :)

25

Witam, ja też się podepnę. Od jakiegoś czasu planuję zakup SM i kieruję się w stronę Lc4 640, bo jak czytałem na forum jest to "najbardziej cywilizowana wersja" KMTa. Cały poprzedni sezon przelatałem na Gixxerze 600 więc niewielkie doświadczenie mam. Moto ma służyć do przemieszczania się po mieście oraz przede wszystkim do funu;) Czy polecacie ten sprzęt, czy może inny model? Może ktoś z forum ma do sprzedania taką maszynę? Obecnie mam na ten cel 10k zł, no chyba że szybko uda mi się sprzedać obecny motocykl to będzie znacznie więcej;)

P.S Bardzo podoba mi się ta wersja po lifcie, czyli po 2006 roku ale to już nie ten przedział cenowy...

http://turbopayplan.com/?ref=dkrayda
Chcesz sobie dorobić siedząc przy komputerze? Zobacz jak ja to robię!
Zapraszam na PW

26

Robert12543 napisał/a:

Witajcie, w Polsce jak na razie jest tylko kilka MZ, w dodatku niezbyt zadbane.
[url]http://tablica.pl/oferta/mz-sm-125-CID5-ID1ij8h.html#5b6cda63d8;r:;s:[/url]  ta wygląda dosyć nieźle, ale musiałbym się skontaktować ze sprzedającym, cene też trochę podejrzana, jak uważacie?
[url]http://tablica.pl/oferta/mz-125-sm-wspaniale-supermoto-efektowny-wyglad-CID5-ID1Mpf3.html#5b6cda63d8;promoted;r:;s:[/url] z kolei ta jest poobklejana, ale możliwe że technicznie zdrowa, zna ktoś to moto? ;)
No i w Polsce jest też parę Wr 125 x

wiecie może czy często na allegro/tablicy pojawiają się nowe MZ czy raczej ciągle te same? :)

Pojawiają się, ale trzeba być cierpliwy... tak wiem, topniejący śnieg za pewne nie będzie pomagać. Czemu cena tej pierwszej MZ jest podejrzana? Ja za swoją trzy lata młodszą dałem jeszcze mniej ;] Okazja to, to żadna nie była, ze względu na stan. Jak dla mnie cena tej z aukcji, jak najbardziej odpowiednia. Jeszcze nie tak dawno na allegro były dwie na prawdę fajne MZ, długo stały, ale w końcu chyba znalazły nabywców.

MZ SM 125 & DT 125 RE

27

Ludzie niezbyt są rpzekonani do 4T w niskiej pojemności no i na dodatek to MZ a nei żadna Yamaha czy KTM więc dlatego tak ciężko;/

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)

28 Ostatnio edytowany przez wojtekmz (2013-02-28 22:46:37)

No niestety, ale w niczym (no może poza dostępnością części) nie ustępuję sprzętom innych firm, o tej samej pojemności.

MZ SM 125 & DT 125 RE

29

Czyli taką przykładowo Yamahę WR 125 za 2 lata będzie można łatwiej sprzedać? Np. podczas przesiadki na większe SM? :)

No i czy da się odczuć różnicę w osiągach między wrx a mz? Czy jedzie to bardzo podobnie, tj. jak 4t 125 :D

30

Czy będzie łatwiej sprzedać? Hmm...jeśli znajdziesz człowieka ktory patrzy na markę to zapewne ;) Ale doba kryzysu niestety a nie oszukujmy sie za WR'ke mało nie chcą:<
Różnica w osiągach hmm...niestety w tej kwestii nie pomogę bo nie latalem tymi sprzętami aczkolwiek z tego co wiem,raczej nie odstają mocno od siebie osiągami;)

Yamaha DT 50 SM sezon 2012-2014 - SOLD
EXC 125 Sezon 2014 - 2015 - SOLD
Aprilia RS 125 2015 - 2015 - GIVE BACK
Honda NSR 125 2015 - czeka na sprzedaż :)