Odp: modifikacja KTM 690SMC
dziekuje panie hacker, ale cos tu jest namieszane teraz.....mowisz o oslonie lancucha w tej chwili tak?
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » modifikacja KTM 690SMC
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dziekuje panie hacker, ale cos tu jest namieszane teraz.....mowisz o oslonie lancucha w tej chwili tak?
Hacker mówi o osłonie.
Osłonę z miejsca w swoim smc zdemontowałem+teraz tylko suchy smar żeby nie brudził, natomiast ślizgu absolutnie bym nie ruszał (daje prowadzenie łańcuchowi)
Ja osłonę zdemontowałem, bo z napędu dochodziły jakieś dziwne dźwięki.
Prz próbie ich zlokalizowania, zdemontowałem koło, osłonę, prowadnice, sprawdziłem łożysko na zębatce.
Po złożeniu dźwięki znikły, ale osłona też nie wróciła na swoje miejsce.
Wybaczcie lamerskie pytanie (mam w tym temacie dwie lewe ręce), czy do zdjęcia górnej osłony łańcucha, potrzebne jest zdjęcie koła / łańcucha? Przeglądając temat zszedłem do swojej ślicznej małej córeczki z zamiarem zdjęcia tego elementu (bez niego wahacz wygląda bardzo lekko), jednak dupa z tego.. i ze mnie :(
Będę wdzięczny za info.
Pozdro!
Prelude, aby ściągnąc osłonę, nie musisz demontowac łańcucha ani koła, wróc się jeszcze raz i dobrze się jej przyglądnij, zauważysz że składa się ona z dwóch części, jest skręcona dwoma torksami (chyba od strony wewnetrznej) odkręcasz i osłona się rozdziela na pół i ściągasz, jeszcze wcześniej, jest chyba jedną śrubką przytwierdzona do wahacza, ale to jest na widoku.
Dziękuję kwkm zejdę zatem jeszcze raz do mojej ślicznej, może tym razem się uda :)
Panowie, pod tym linkiem jest fajna sztuka, wie ktoś z Was gdzie i za ile mozna znalezc owiewki jak na moto z linka - [url]http://www.youtube.com/watch?v=-17haK_C6uI&feature=related[/url]
on ma tylko okleine, jest dostepna na wielu stronach w necie.
To jest fabryczna okleina z Power Parts
[url]http://ktmsklep.pl/produkt/14/235/1280/komplet-oklein-690[/url]
Prelude, aby ściągnąc osłonę, nie musisz demontowac łańcucha ani koła, wróc się jeszcze raz i dobrze się jej przyglądnij, zauważysz że składa się ona z dwóch części, jest skręcona dwoma torksami (chyba od strony wewnetrznej) odkręcasz i osłona się rozdziela na pół i ściągasz, jeszcze wcześniej, jest chyba jedną śrubką przytwierdzona do wahacza, ale to jest na widoku.
no tak, ale jak sciagniesz ta oslone to lancuch nie ma prowadzenia w gornej czesci, czyz nie?
Z tego co wiem łańcuch u góry jest napięty, i nie jest mu potrzebne prowadzenie :)
no tak, ale jak sciagniesz ta oslone to lancuch nie ma prowadzenia w gornej czesci, czyz nie?
Osłona nie odgrywa żadnej roli w prowadzeniu łańcucha, na górze na wahaczu masz ślizg, po ściągnięciu osłony zostaje Ci taki sam układ jak w każdym jednym wyczynie, który fabrycznie osłony nie posiada.
ten slizg tez demontowac?
Nie, nie ślizg zostaje, lepiej aby łańcuch nie szorował po wahaczu.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » modifikacja KTM 690SMC
Wygenerowano w 0.063 sekund, wykonano 74 zapytań