16

Odp: modifikacja KTM 690SMC

dziekuje panie hacker, ale cos tu jest namieszane teraz.....mowisz o oslonie lancucha w tej chwili tak?

KTM 690 SMC-sprzedany:)
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys

17 Ostatnio edytowany przez kwkm (2012-08-26 10:40:01)

Hacker mówi o osłonie.
Osłonę z miejsca w swoim smc zdemontowałem+teraz tylko suchy smar żeby nie brudził, natomiast ślizgu absolutnie bym nie ruszał (daje prowadzenie łańcuchowi)

SMCR AKR

18 Ostatnio edytowany przez maciey (2012-08-26 21:04:25)

Ja osłonę zdemontowałem, bo z napędu dochodziły jakieś dziwne dźwięki.
Prz próbie ich zlokalizowania, zdemontowałem koło, osłonę, prowadnice, sprawdziłem łożysko na zębatce.
Po złożeniu dźwięki znikły, ale osłona też nie wróciła na swoje miejsce.

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

19

Wybaczcie lamerskie pytanie (mam w tym temacie dwie lewe ręce), czy do zdjęcia górnej osłony łańcucha, potrzebne jest zdjęcie koła / łańcucha? Przeglądając temat zszedłem do swojej ślicznej małej córeczki z zamiarem zdjęcia tego elementu (bez niego wahacz wygląda bardzo lekko), jednak dupa z tego.. i ze mnie :(
Będę wdzięczny za info.
Pozdro!

20

Prelude, aby ściągnąc osłonę, nie musisz demontowac łańcucha ani koła, wróc się jeszcze raz i dobrze się jej przyglądnij, zauważysz że składa się ona z dwóch części, jest skręcona dwoma torksami (chyba od strony wewnetrznej) odkręcasz i osłona się rozdziela na pół i ściągasz, jeszcze wcześniej, jest chyba jedną śrubką przytwierdzona do wahacza, ale to jest na widoku.

SMCR AKR

21

Dziękuję kwkm zejdę zatem jeszcze raz do mojej ślicznej, może tym razem się uda :)

22

Panowie, pod tym linkiem jest fajna sztuka, wie ktoś z Was gdzie i za ile mozna znalezc owiewki jak na moto z linka - [url]http://www.youtube.com/watch?v=-17haK_C6uI&feature=related[/url]

SMC 690

23

on ma tylko okleine, jest dostepna na wielu stronach w necie.

24

To jest fabryczna okleina z Power Parts

[url]http://ktmsklep.pl/produkt/14/235/1280/komplet-oklein-690[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

25

http://blog.derestricted.com/wp-content/uploads/2010/10/ktm690smc.jpg

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

26

kwkm napisał/a:

Prelude, aby ściągnąc osłonę, nie musisz demontowac łańcucha ani koła, wróc się jeszcze raz i dobrze się jej przyglądnij, zauważysz że składa się ona z dwóch części, jest skręcona dwoma torksami (chyba od strony wewnetrznej) odkręcasz i osłona się rozdziela na pół i ściągasz, jeszcze wcześniej, jest chyba jedną śrubką przytwierdzona do wahacza, ale to jest na widoku.

no tak, ale jak sciagniesz ta oslone to lancuch nie ma prowadzenia w gornej czesci, czyz nie?

27

Z tego co wiem łańcuch u góry jest napięty, i nie jest mu potrzebne prowadzenie :)

Husqy SMR-R 450

28

aktivebat.no napisał/a:

no tak, ale jak sciagniesz ta oslone to lancuch nie ma prowadzenia w gornej czesci, czyz nie?

Osłona nie odgrywa żadnej roli w prowadzeniu łańcucha, na górze na wahaczu masz ślizg, po ściągnięciu osłony zostaje Ci taki sam układ jak w każdym jednym wyczynie, który fabrycznie osłony nie posiada.

SMCR AKR

29

ten slizg tez demontowac?

30

Nie, nie ślizg zostaje, lepiej aby łańcuch nie szorował po wahaczu.

SMCR AKR