Odp: Sprzedam kpl opon supermoto
Ale czy to widać aż taką różnicę ? To wejdzie na obręcz w ogóle?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Sprzedam » Archwium - Sprzedam » Sprzedam kpl opon supermoto
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale czy to widać aż taką różnicę ? To wejdzie na obręcz w ogóle?
co to za pytanie ? na 16,5 wkładasz 16,5 na 17 wkładasz 17 to chyba oczywiste !!
a różnicy nie widać tylko raczej czuć ;) na zakrętach w szczególności się domyślam, bo nie śmigałem na 16,5;)
jak polatasz na 16.5 to bedziesz sobie w brode plul ile zycia straciles na 17 ;)
właśnie dlatego przód jest w rozmiarze 120/80/17. 17" opona, a ma pozwalać na jazdę a'la 16,5"
co to za pytanie ? na 16,5 wkładasz 16,5 na 17 wkładasz 17 to chyba oczywiste !!
a różnicy nie widać tylko raczej czuć ;) na zakrętach w szczególności się domyślam, bo nie śmigałem na 16,5;)
Dobra, nic nie mówiłem :P
A ja myslalem, ze felga 16,5 jest tylko po to, zeby opona mogla byc gubsza o te pol cala i w sumie cale kolo dawalo 17" A czemu grubsza opona? Myslalem, ze dlatego ze slicki scieraja sie bardzo szybko i zwykla grubosc uzytkowa opony (5-6mm?) opony nie starcza na caly wyscig. Moze mnie ktos oswieci, po co w wyscigach stosuje sie 16,5" calowe felgi?
właśnie dlatego przód jest w rozmiarze 120/80/17. 17" opona, a ma pozwalać na jazdę a'la 16,5"
Dokładnie tak jak piszesz
A ja myslalem, ze felga 16,5 jest tylko po to, zeby opona mogla byc gubsza o te pol cala i w sumie cale kolo dawalo 17" A czemu grubsza opona? Myslalem, ze dlatego ze slicki scieraja sie bardzo szybko i zwykla grubosc uzytkowa opony (5-6mm?) opony nie starcza na caly wyscig. Moze mnie ktos oswieci, po co w wyscigach stosuje sie 16,5" calowe felgi?
Przy podobnej średnicy zewnętrznej uzyskujesz wyższy profil, co przekłada się na większą powierzchnię styku z nawierzchnia w pełnym przechyle. Ktoś coś kiedyś mówił też o mniejszej masie co daje szybszy skręt, ale chyba to nie do końca prawda.
No to w sumie bylem nawet blisko. :) Dzieki.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Sprzedam » Archwium - Sprzedam » Sprzedam kpl opon supermoto
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 79 zapytań