31

Odp: Sprzedam kpl opon supermoto

Ale czy to widać aż taką różnicę ? To wejdzie na obręcz w ogóle?

Kawasaki KX250F

32

co to za pytanie ? na 16,5 wkładasz 16,5 na 17 wkładasz 17 to chyba oczywiste !!
a różnicy nie widać tylko raczej czuć ;) na zakrętach w szczególności się domyślam, bo nie śmigałem na 16,5;)

33

jak polatasz na 16.5  to bedziesz sobie w brode plul ile zycia straciles na 17 ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

34

właśnie dlatego przód jest w rozmiarze 120/80/17. 17" opona, a ma pozwalać na jazdę a'la 16,5"

rmz 250
gas gas txt 250

35 Ostatnio edytowany przez punk891 (2012-09-12 22:20:42)

tabul napisał/a:

co to za pytanie ? na 16,5 wkładasz 16,5 na 17 wkładasz 17 to chyba oczywiste !!
a różnicy nie widać tylko raczej czuć ;) na zakrętach w szczególności się domyślam, bo nie śmigałem na 16,5;)

Dobra, nic nie mówiłem :P

Kawasaki KX250F

36

A ja myslalem, ze felga 16,5 jest tylko po to, zeby opona mogla byc gubsza o te pol cala i w sumie cale kolo dawalo 17" A czemu grubsza opona? Myslalem, ze dlatego ze slicki scieraja sie bardzo szybko i zwykla grubosc uzytkowa opony (5-6mm?) opony nie starcza na caly wyscig. Moze mnie ktos oswieci, po co w wyscigach stosuje sie 16,5" calowe felgi?

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

37

metys napisał/a:

właśnie dlatego przód jest w rozmiarze 120/80/17. 17" opona, a ma pozwalać na jazdę a'la 16,5"

Dokładnie tak jak piszesz

38

JERY napisał/a:

A ja myslalem, ze felga 16,5 jest tylko po to, zeby opona mogla byc gubsza o te pol cala i w sumie cale kolo dawalo 17" A czemu grubsza opona? Myslalem, ze dlatego ze slicki scieraja sie bardzo szybko i zwykla grubosc uzytkowa opony (5-6mm?) opony nie starcza na caly wyscig. Moze mnie ktos oswieci, po co w wyscigach stosuje sie 16,5" calowe felgi?

Przy podobnej średnicy zewnętrznej uzyskujesz wyższy profil, co przekłada się na większą powierzchnię styku z nawierzchnia w pełnym przechyle. Ktoś coś kiedyś mówił też o mniejszej masie co daje szybszy skręt, ale chyba to nie do końca prawda.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

39

No to w sumie bylem nawet blisko. :) Dzieki.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]