16

Odp: Przygasające zegary - KTM 690 SM

O, dzięki! :)

A więc: Elektryk nie wziął ode mnie złotówki bo to znajomy... normalnie koszt takiej naprawy to myślę 20-50 PLN i tak naprawde godzina roboty. Jeśli ktoś ma odpowiedni sprzęt (lutownice z ostrym grotem do małych lutów) to spokojnie sobie z tym poradzi. Ja oddałem to do niego, ponieważ się tym zajmuje zawodowo i zrobi to lepiej niż ja w dodatku bez sprzętu. 

Zegar przed zabiegiem:  [url]http://imgur.com/zqhZTmG[/url]

Zegar po zabiegu: [url]http://imgur.com/WJuK4Bo[/url] 

POLECAM!!

Honda FMX 650  -->  KTM SMC 690- 08'

17

Hej,

Też mam problem z zegarami w 690 SM, tyle że u mnie obrotomierz "zwariował" po włączeniu zapłonu wskazówka idzie do góry i na dół, ale zatrzymuje się na 2000 obrotów. Po odpaleniu silnika obrotomierz działa, ale wskazuje zawsze +2000 tzn. jak chodzi na wolnych obrotach to pokazuje w okolicach 4000 obrotów, a odcięcie jest powyżej 9000. Mieliście może coś takiego, jakieś sugestie.
Sądzicie, że przelutowanie też pomoże?

18

Tam jest silniczek krokowy. Może się spierdolił? Samo z siebie to się stało, czy po glebie?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

19

Możliwe, że wskazówka się przesunęła, ale to raczej po jakimś uderzeniu.
Otwórz obudowę, zdejmij wskazówkę z iglicy, włącz zapłon aby zegary zrobiły "test" i załóż z powrotem wskazówkę w pozycji na zero.

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

20

Bez gleby, tak samo z siebie. Złe sie skalibrował. Wyjąłem bezpiecznik i wrócił do zera. Przy pierwszym włączeniu wykonał test prawidłowo i teraz jest ok. Ciekawe czy usterka wróci ...? Czas pokaże :-).

21

U mnie po myciu kilka razy zrobił się test i teraz licznik nie pokazuje nic... :(
Świeci tylko podświetlenie, żadne kontrolki się nie załączają, obrotomierz też nie działa...
Cały motorek łącznie z oświetleniem funkcjonuje normalnie, brak "jedynie" jakichkolwiek wskazań na zegarze.

Rozbiorę i zobaczę co w środku ;)

moja moto-historia: www.bikepics.com/members/whiskas