16

Odp: Suzuki RM 250-Problem z silnikiem-Proszę o opinie!

Pozdrowienia daniel91x !
Darek Kleosin!

17

I jeszcze zapomniałem jak docierasz 2 suwa to zalecan przez fabryke jest mieszanka 1:40 a zawodnicy w motocrosie leja 1:30 przez to silnik ma wieksze chłodzenie i samarowanie. A ty napisałeś  darek kleosin czyli mieszkasz w białymstoku jak tak to zapraszam na tor motocrosowy do wasilkowa.

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004

18

Tak mieszkam koło Białego! Z pewnością skorzystam z zaproszenia jak tylko poskładam Suczkę do kupy i trochę ją ujażmię he he. Taka przesiadka ze "szlifierki " na crosa to całkiem ciekawe doświadczenie! (polecam wszystkim )

19

daniel91x napisał/a:

Ja to jeżdze na 2 suwach 6 lat i jakos niempamietam zebym zatarł silnik przez jakies hamowanie silnikiem ale jak zjedzam z górki to zawsze daje wiecej gazu a tak to 2 suwem nie hamuje sie silnikiem tylko hamulcem

Gość o którym wspomniałem śmiga wiele lat na crossach i przesiadł się z 450 4T, na 250 2T bo 450 zrobiła się za ciężka i za słaba dla niego, więc można powiedzieć że wykorzystuje w pełni moc 250 2T, co uważam za niełatwe szczególnie w motocrossie;) więc idąc dalej przyzwyczajony do hamowania silnikiem na pełnej pizdzie robił to samo w 2T, przez co silnik nie dał rady;) a motocykle w jego rękach nie mają łatwo, z drugiej strony zgodzę się że zatrzeć nie tak łatwo, ale jest to możliwe i przesiadając się na 2T, trzeba zmienić swoje przyzwyczajenia.... Pozdrawiam