Odp: kopniak do DRZ E
no Hacker, jak zwykle w Twoich wypowiedziach jest zero pitu pitu tylko konkrety ;)
dzięki ;)
http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » kopniak do DRZ E
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no Hacker, jak zwykle w Twoich wypowiedziach jest zero pitu pitu tylko konkrety ;)
dzięki ;)
dzięki ;)
Polskie tłumaczenie do zdjęć ze smuga wrzuciłem kiedyś na forum motocyklistów w dziale zwiazanym z DRZ - niestety nie moge tego teraz znaleźć.
Na tej aukcji na ebayu pisza ze pasuje tylko do E. Nie jest to prawda - pasuje do wszystkich wersji.
Jesli myslisz, że posiadanie kopniaka pozwoli ci na wyrzucenie akumulatora jesteś w błędzie - spalisz regulator napiecia.
A poza tym zasze marzyłem zeby miec kopke w DRZ i zawsze cos innego wychodziło.
Akumulator można zastąpić mniejszym (a może też odpowiednio dużym kondensatorem - musiałbym doczytać).
Choć faktycznie akurat w SM rozrusznik nie jest niezbędny.
ale po co to wszystko ?
Choćby dla frajdy odpalenia moto z kopki ;)
Albo żeby z rozrusznika (kilogramów) zrezygnować.
Ja gdy latam dalej czuję się spokojniej z kopką - na wypadek padu aku czy rozrusznika - inie powiem - przydawała się. Nawet gdy chciałem wpakować do swojej LC4 silnik z dakarówki to właśnie brak kopki przeważył szalę (tzn. dałoby się dołożyć, ale trzeba by silnik połowić).
Akumulator można zastąpić mniejszym (a może też odpowiednio dużym kondensatorem - musiałbym doczytać).
Choć faktycznie akurat w SM rozrusznik nie jest niezbędny.
Dokładnie tak jak mówisz - w miejsce aku należy podpiąć kondensator i wsio.
O żadnym paleniu regulatora nie słyszałem.
Regulator może się bardziej grzać, jeśli nie będzie miał odbioru prądu (n.p. aku właśnie). Warto po prostu zwrócić nań uwagę przy takich eksperymentach.
Ja za czasów DRZ chciałem montować kopniaka z tym, że miałem grubszą zajawkę a mianowicie wywalenie całkowicie rozrusznika.
Całe lato szukałem dołu od DRZ Y ale niestety bez powodzenia ;/
Ciekaw jestem czy odczujesz różnicę w wadze wywalając rozrusznik...
najszybciej w swojej :).... jak schudnie od kopania moto :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » kopniak do DRZ E
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 79 zapytań