16

Odp: Amotorskie Zawody Supermoto ,600 i 1000Zapraszam

Crazy_Russian napisał/a:

Senso, a co ty lewą nogą wstałeś?

Nastepnym razem jak się pojawi rzetelna informacja o wyścigu a do tego odpowiednio wcześniej, to pewnie więcej osób się zjawi.

A kto wygrał i co było do wygrania? :)

Crazy może i wstałem lewą nogą  ;) ale ogólnie mnie to wku..wia że tyle imprez amatorskich zaczyna ktoś organizować a gdyby nie moja ekipa z małopolski to frekwencja wynosiła by 1 może 2 SM. Więc mam prawo tak pisać po kolejnej tego typu imprezie gdzie frekwencja była zerowa.

A co było do wygrania, na pewno mnóstwo satysfakcji i swietna atmosfera i uściski dłoni prezesów AK. Tak rzeczowo to puchary warte 4x tyle co w MP .
Crazy tak na poważnie to chodzi o frekwencje. Działacze i inni z tych klubów wkładają mnóstwo czasu i kasy by zorganizować coś takiego a większość supermotowców i tak ma to w dupie i to jest to co mnie najbardziej boli.

Piszesz o rzetelnej informacji ??
Przecież Bondek czy Szubi pisali o tych wydarzeniach na Forum więc pytanie nie retoryczne co mieli jeszcze zrobić ?!

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

17

szubi41 napisał/a:

Wyścig supermoto będzie ....

To jest informacja z początku czerwca. Wczesniej bylo powiedziane, że ma być jakaś czasówka a nie wyścig. Wtedy przestałem obserwować tego posta. A zapewne i kilka osób także. Nie każdy czyta wszystkie posty.
Widze info o Bilgoraju, czytam że to nie wyścig i więcej nie wchodze w ten wątek.
Raz wybrałem się na takie (czyli amatroskie) zawody ze Szwinia oraz Materka. Materka całą noc przekładał się z crossówki na supermoto. Zawody miały odbyć się w Rykach (o ile pamiętam), skręcając z trasy Lubelskiej, około 10 km przed celem dostaliśmy smsa, że z powodu złej pogody zawody się nie odbędą. Cały dzień do d...y

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

18

Crazy wiemy wszyscy że zawody SM w jakiejkolwiek postaci raczkują. Biłgoraj również, dlatego zadzwoniłem do Prezesa i z czasówek zmienił na wyścig i nie tylko SM ale i plastikom. Ok być może za mało było informacji ale czy ktoś zadał jakieś pytanie, ktoś coś próbował się dowiedzieć ?? A lublin przecież od początku było wiadomo że jest tam wyścig i co z frekwencją ??

Crazy nie odbieraj tego wszystkiego personalnie  ( bo jesteś bez wątpienia w grupie pasjonatów  :D  )
ja tylko chciałem wylać cała frustrację towarzyszącą mi przy każdej imprezie spowodowaną znikomą frekwencją !!

Każdy ma prawo do własnego wyboru imprezy na której chce się znaleźć tylko na cholerę niektórzy tyle gadają o promocji SM jak nie potrafią zjawić się na takich imprezach

Tak poza tematem  :D
Crazy byłeś w piątek w Radomiu ?? Bo słyszałem że SMR RR Kupiłeś  :D
W jakiej klasie startujesz ??

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

19

Byc może same zawody to teraz za mało. Może nikomu nie chce sie jechać 300km, tylko po to aby sobie polatać, dla polatania, bo z promocją ma to niewiele wspólnego. Zakładam (mam nadzieje, że nie słusznie) że w Biłgoraju widzów było kilkunastu, a media mówiły w tym czasie o wpływie koloru siewnika na jakość paszy a nie o zawodach motocyklowych.
W zasadzie dyskusja nie ma sensu, bo powiesz że nie było nagłośnione i nie było nagród, bo nie było sponsora, a sponsora nie było bo mało osób sie interesuje zawodami, a malo osob sie interesuje zawodami, bo nie sa nagłośnione, nie ma dla kogo ani dla czego jeżdzić, bo nie ma sponsora a nie ma sponsora bo ...

Można podsumować jednym słowem-PRZECIWSKRĘT ;)

senso napisał/a:

Tak poza tematem  :D
Crazy byłeś w piątek w Radomiu ?? Bo słyszałem że SMR RR Kupiłeś  :D
W jakiej klasie startujesz ??

Nic mi nie wiadomo na ten temat, abym był w Radomiu. Startuje w obu klasach MP na tej samej YZ co rok temu.

Crazy pozdrawia

20

"....Można podsumować jednym słowem-PRZECIWSKRĘT ;)..."

Hahahahaha.......

Rozjeba..eś mi cycki przy samej dupie tym tekstem

Fakt że nie ma sensu dalsza dyskusja ale przynajmniej nabiłem sobie postów na przyszłe 2 lata ;)

Pozdrowionka i do zobaczyska w Gostyniu

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

21

senso napisał/a:

A lublin przecież od początku było wiadomo że jest tam wyścig i co z frekwencją ??

Od początku było wiadomo? To dziwne o tyle, że w regulaminie ramowym można przeczytać:

"X.  Rozgrywki półfinałowe i finałowe.
Impreza będzie miała charakter prób sprawnościowych polegających na przejechaniu
określonego dystansu w jak najkrótszym czasie.
Uczestnicy będą startować po dwóch, ustawieni na starcie na przeciwległych miejscach toru, według
kolejności  zgłoszeń. "

i dalej:

"Organizator dopuszcza przeprowadzenie fazy finałowej w postaci wyścigu czterech najlepszych
uczestników."

([url]http://pucharlubelszczyzny.lublinracingteam.pl/pliki/regulamin_ramowy_pucharu_lubelszczyzny.pdf[/url])

Senso, czy faktycznie w Lublinie jest robiony normalny wyścig?

No i czy tam w ogóle można jeździć bez przeglądu? W zgłoszeniu ([url]http://pucharlubelszczyzny.lublinracingteam.pl/pliki/zgloszenie_2011.pdf[/url]) jest miejsce na "badanie techniczne ważne do" i "numer polisy NW"

Jeśli tak to do zobaczenia 29/05 :)

pozdrawiam,
Maciek

---
umiesz liczyć, licz na siebie

22

Jeśli tak to do zobaczenia 29/05 :)

pozdrawiam,
Maciek

Macku zarówno w PP i w MP regulamin regulaminem a zycie zyciem. I tak samo w pucharach regionalnych.
Czy w Lublinie czy w Bilgoraju  wszystko odbywa sie praktycznie tak samo jak w MP z tą roznicą ze mozesz przyjechać na sprawnej WSK przerobionej na SM lub sciga a i tak Cię dopuszczą.

Pozdrawiam i liczę na wiekszą frekwencję :D

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

23

w lublinie są normalne wyścigi !!!!!!!!!

przegląd to chyba chodzi o badanie techniczne przed wyścigiem...  bo sporo motocykli było tam bez homologacji.

do 29 palec mi się zrośnie a stator przewinie więc do zobaczenia :)

btw. 28 jest organizowany przez motosekcję otwarty trening. tak więc można polatać nawet 2 dni no i oczywiście będzie trening w piątek po południu co daje już 3 dni latania.

jakieś szczegóły wrzucę niebawem w temacie OPL

crazy co do odwołanych zawodów w Nowodworze w zeszłym roku to niestety OPL to zawody przede wszystkim dla amatorów mało kto z takich o ile ktokolwiek ma opony na deszcz więc organizatorzy uznali że jest zbyt duże zagrożenie dla uczestników i nie chcieli brać na siebie odpowiedzialności, poza tym obawiali się zapewne o frekwencje. ja też byłem wtedy rozczarowany ale jak to się mówi shit happenes.

pozdrawiam

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

24

Bondek napisał/a:

przegląd to chyba chodzi o badanie techniczne przed wyścigiem...  bo sporo motocykli było tam bez homologacji.

btw. 28 jest organizowany przez motosekcję otwarty trening. tak więc można polatać nawet 2 dni no i oczywiście będzie trening w piątek po południu co daje już 3 dni latania.

jakieś szczegóły wrzucę niebawem w temacie OPL

crazy co do odwołanych zawodów w Nowodworze w zeszłym roku to niestety OPL to zawody przede wszystkim dla amatorów mało kto z takich o ile ktokolwiek ma opony na deszcz więc organizatorzy uznali że jest zbyt duże zagrożenie dla uczestników i nie chcieli brać na siebie odpowiedzialności, poza tym obawiali się zapewne o frekwencje. ja też byłem wtedy rozczarowany ale jak to się mówi shit happenes.

pozdrawiam

pytałem organizatorów czy puchar 29-go napewno sie odbędzie i dzis otrzymałem info:
"O ile można być pewnym pogody tak. Harmonogram postaram sie jutro wrzucic. "

wiec jesli w Gostyniu nie przytrafi mi sie nic nie przewidzianego to to weekend 28-29 widzimy sie w Lublinie  :)

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

25

Bondek napisał/a:

no to gra gitara, ja planuję pojawić się tam 28
pozdro,
m

---
umiesz liczyć, licz na siebie

26

Trośki płakali ściganci że odebrano im puchary ale twardziel z 1000 wygrał z supermoto a był już po dwuch glebach z treningów ...Walczył tylko na dwójce bo urwał dżwignię przy glebie ...Dzisiaj albo jutro dam znać którego czerwca będzie impra....

27 Ostatnio edytowany przez szubi41 (2011-05-18 17:16:05)

IMPREZA W BIŁGORAJU 12 CZERWIEC .....11 CZERWCA będzie szkolenie motocyklowe .Wjazd za free na 11 ....a 12 pewnikiem tak samo 50zL

28

szubi41 napisał/a:

Trośki płakali ściganci że odebrano im puchary ale twardziel z 1000 wygrał z supermoto a był już po dwuch glebach z treningów ...Walczył tylko na dwójce bo urwał dżwignię przy glebie ....

Szkoda że nie opisałeś dokładnie . Chłopaczek na Supermoto zrobił z początku bardzo dużą przewagę nad nim, a przegrał bo chciał się z nim trochę pobawić dla publiki a dubel spieprzył całą zabawę :P

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

29

a kto byl tym chlopaczkiem na supermoto? NO i co to za kozak na 1000-cu co z supermociakiem idzie ramie w ramie?
ponawiam pytanie-gdzie znajdę wyniki?

Crazy pozdrawia

30

Crazy_Russian napisał/a:

a kto byl tym chlopaczkiem na supermoto? NO i co to za kozak na 1000-cu co z supermociakiem idzie ramie w ramie?
ponawiam pytanie-gdzie znajdę wyniki?

Z tym ramie w ramie to przesadziłeś :D

Paweł miał przynajmniej 100 metrow przewagi

"..... gdzie znajdę wyniki "
po co ci to ?!
Czy to ważne Crazy kto na jakim miejscu przyjechał ;)

Pozdrawiam
Jacek Dembiński