1,471

Odp: Ciekawe motocykle na allegro/ebay

spoko, jechałem trochę kilometrów aby obejrzeć sprzęta. Przez telefon wszystko igła, jeżdżony rekreacyjnie, a potem przypadkiem dowiedziałem się  jak było naprawdę. Napisałem swoje zdanie, aby nikt z forum nie tracił czasu. Do sprzedającego nic nie mam, ale jak sobie pomyślę, że ktoś może wtopić 18 kafli to mnie krew zalewa.

***427***

1,472

Lubart napisał/a:

Do sprzedającego nic nie mam, ale jak sobie pomyślę, że ktoś może wtopić 18 kafli to mnie krew zalewa.

He, he

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

1,473

[url]http://tablica.pl/oferta/suzuki-drz-400-sm-nie-dtxtcrfcrktmdr-IDNzvr.html[/url] oglądał ktoś to moto? z tego co kojarzę kiedyś ktoś o nie chyba pytał, było już wystawiane na allegro jakiś czas temu, będę wdzięczny za wszelkie info :)...

1,474

Lubart napisał/a:

spoko, jechałem trochę kilometrów aby obejrzeć sprzęta. Przez telefon wszystko igła, jeżdżony rekreacyjnie, a potem przypadkiem dowiedziałem się  jak było naprawdę. Napisałem swoje zdanie, aby nikt z forum nie tracił czasu. Do sprzedającego nic nie mam, ale jak sobie pomyślę, że ktoś może wtopić 18 kafli to mnie krew zalewa.

Może napisz co faktycznie jest z nim nie tak oprócz tego, że nie polecasz i jest po dzwonie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

1,475

Nie widzę sensu zaśmiecać tematu, jeżeli ktoś jest zainteresowany odsyłam na PW.

***427***

1,476

Po  to jest ten temat ;) więc jak zaczynasz to przynajmniej dokończ może się to przydać wielu osobom..

1,477

1

1,478

Witam.Jestem właścicielem husqi o której jest temat i nie przypominam sobie żeby jakiś wielki znawca był u mnie ja oglądać.Akurat tutaj się wypowiem na wasze żałosne obelgi ponieważ sam jeżdżę tą husqą i ktoś wypisuje takie bzdety na temat!!! Motor robiłem pod siebie i jest jak nowy!! i tak samo jezdzi jeśli ktoś jest zainteresowany chętnie odpowiem na temat motocykla coś więcej.Pozdrawiam.

1,479

Ja uwazam, ze to swietna okazja. Panowie zacisniejcie poslady i sporobujcie nie rzucac w siebie miesem tylko rozwiazac ta sprawe merytorycznie. Jedna osoba twierdzi, ze sprzet ogladala i wg. niej moto jest po dzwonie. Domyslam sie, ze ta osoba znalazla tez inne wady, tyle ze mniejsze. Z drugiej strony mamy wlasciciela, ktory twierdzi, ze to nie prawda. Wiec teraz tak. Lubart niech poda dokladnie przyklady usterek i/lub dlaczego wyrobil sobie taka opinie. Wlasciciel niech przedstawi swoja racje kontrargumentami. Ma caly czas dostep do moto. W kazdej chwili moze cyknac dokladna fotke omawianego elementu i udowodnic swoja racje. Zrobmy z tego sad kolezenski. Mysle, ze kazdy moze na tym zyskac. Forumowicze moga sie czegos nauczyc o ogladaniu i ocenie sprzetu, a skonfliktowane strony maja okazje udowodnic swoja racje. Sprzetu nie widzialem, wiec nie mam swojego zdania. Obu panow znam w rownym stopniu i nikogo nie faworyzuje. Ale widze to tak, ze jesli ktos wymieknie w tej sytuacji, ten poprostu sciemnial .

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

1,480

własnie chciałem coś podobnego napisać, opiszcie ten przypadek szczegółowo

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

1,481

Ja specjalnie zapytałem kolegę Lubarta aby opisał sprawę ponieważ jak sam pisze:

Lubart napisał/a:

Przez telefon wszystko igła, jeżdżony rekreacyjnie, a potem przypadkiem dowiedziałem się  jak było naprawdę

Z tego zdania wywnioskowałem, że nie oglądał go osobiście.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

1,482

Napisałem opinie o tym motocyklu dlatego, ponieważ uważam, że na tym forum nie powinno się wzajemnie oszukiwać. Wiem też, że zakup moto w naszym kraju w większości przypadków wiąże się z dosyć sporymi wyrzeczeniami.
Nie jestem mechanikiem z wykształcenia i nie mam super fachowej wiedzy w temacie, dlatego też ocena stanu technicznego jest dosyć subiektywna.
Jeżeli chodzi o stan huski:
- sprowadzona do polski jako nowa z Czech (Zych, plus jakaś firma z Nowego Targu);
- pierwszy właściciel i rejestracja Łódź;
- sprzedana z Łodzi w okolice Krakowa /przebieg na dzień sprzedaży trochę ponad 2000 km/;
Jeżeli chodzi o stan techniczny na dzień kiedy ja oglądałem:
- uszkodzona przednia felga;
- ograniczniki główki ramy - nieoryginalne spawy;
- wgięta chłodnica;
- brak podłączonej elektryki - tylna lampa, kierunki;
- lekka dyskoteka na wyświetlaczu;
- porysowane lagi przy półce;
- w wzierniku poziom oleju przy dolnej krawędzi
- jazda próbna tutaj ciężko coś obiektywnie powiedzieć, jak dla mnie - nierówne obroty, problemy z wbijaniem biegów, wibracje /pewnie przez felgę/.
Później przypadkiem dowiedziałem się (od pierwszego właściciela), że po sprzedaży do Krakowa, moto miało dzwona z osobówką (uderzenie w drzwi od strony kierowcy)
Oczywiście jeżeli motocykl został odbudowany na oryginalnych częściach i zgodnie ze sztuką to ok. Niemniej jednak kupując motocykl chciałbym o tym wiedzieć.

***427***

1,483

Dzieki Lubart, ze podszedles do sprawy jak facet. Szacunek. Teraz chetnie uslyszal bym zdanie Adriana. Najlepiej jak by wrzucil zdjecia ogranicznikow w duzym zblizeniu, felgi, chlodnicy i lag. Masz kolego okazje udowodnic, ze to nieprawda.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

1,484

ta fura trafia na allegro znowu po dłuższej przewie, sam sie nad nią zastanawiałem jako baza maszyny na tor

jeśli jest jak pisze Lubart to cena jest troszkę przesadzona

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

1,485

Hehe witam serdecznie:D nie ma problemu jeśli ktoś uważa ze obtarcie na feldze to jest uszkodzenie to już od niego zależy,co do instalacji to wszystko jest jak w najlepszym porządku, tak samo z lagami tam nie ma żadnych zadrapań czy coś w tym stylu tylko lakier jest po prostu od mocowani lampy przytarty:) ograniczniki są org tak samo spawy, chłodnica nie jest wgięta lecz w jednym miejscu załatana już tak było jak ja kupiłem,żadnej dyskoteki nie ma no chyba ze od obrotów to jeśli ktoś posiada taki sprzęt to wie o czym jest mowa ze cały oczywiście wibruje:D co do wibracji podczas prowadzenia husqi to miałem aktualnie 5szt i wszystkie 510smr:) i każda łapie szimę przy mocnym zapie...... Wiec moim zdaniem jest to normalne zjawisko:) Oczywiście mogę bez problemu zdjęcia dokładne pododawać:) nie ma żadnego problemu.