Odp: Jak wystartować w zawodach?
Siemkaaaa wiem że juz bylo poruszane Ale pytam żeby się upewnić czy jak pojde do przychodni w mojej miejscowości i tam wystawia zaświadczenie ze moge startować to będzie ok? Chodzi o amatora
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemkaaaa wiem że juz bylo poruszane Ale pytam żeby się upewnić czy jak pojde do przychodni w mojej miejscowości i tam wystawia zaświadczenie ze moge startować to będzie ok? Chodzi o amatora
Lekarz sportowy. Jak masz takiego w przychodni to wystarczy.
Rok temu do amatorów nie były potrzebne badania, coś się zmieniło?
Sieema Pany. Chcę pierwszy raz wystartować w klasie Amator. Z tego co ogarnąłem to potrzebuje tylko oświadczenie od lekarza że mg brać udział. Wcześniej w tym poście pisał ktoś że wystarczy od rodzinne a inni że od sportowego jak to wkońcu jest ? ;) i czy potrzebuje coś wiecej.
Sportowy. W zeszłym roku było coś ze organizator może dopuścić zawodnika bez badań. Ale to ich decyzja.
j/w idzie przeskoczyć
Sportowy. W zeszłym roku było coś ze organizator może dopuścić zawodnika bez badań. Ale to ich decyzja.
W regulaminie w zeszłym roku pojawił się zapis o uczestniku i możesz nim być bez badań, licencji itp.
mallly200sx napisał/a:Sportowy. W zeszłym roku było coś ze organizator może dopuścić zawodnika bez badań. Ale to ich decyzja.
W regulaminie w zeszłym roku pojawił się zapis o uczestniku i możesz nim być bez badań, licencji itp.
Właśnie czytałem regulamin i tam jest tylko napisane że:
" Warunkiem dopuszczenia UCZESTNIKAdo zawodów jest przedłożenie organizatorowi n/w. dokumentów:
1.pisemne zgłoszenie do zawodów.
2.przedłożenie dokumentu tożsamości
3.oświadczenie o stanie zdrowia uczestnika. W przypadku uczestników niepełnoletnich wymaga się zaświadczenia o zdolności do startu w zawodach motocyklowych wydanego przez lekarza o specjalności medycyny sportowej lub posiadającego certyfikat PTMS.
4. Udział w szkoleniu oraz zaliczenie egzaminu teoretycznego z regulaminu danej konkurencji zgodnie z zasadami opisanymi w rozdziale IV niniejszego regulaminu
5.dowodu rejestracyjnego motocykla wraz ubezpieczenia motocykla od OC (nie dotyczy imprez na trasach zamkniętych),
6.pozwolenia na prowadzenie pojazdu na którym startuje (nie dotyczy imprez na trasach zamkniętych)."
Czyli że oświadczenie o stanie zdrowia uczestnika.... Czyli nie wiem czy to sportowy czy rodzinny...
hermes napisał/a:mallly200sx napisał/a:Sportowy. W zeszłym roku było coś ze organizator może dopuścić zawodnika bez badań. Ale to ich decyzja.
Właśnie czytałem regulamin i tam jest tylko napisane że:
" Warunkiem dopuszczenia UCZESTNIKAdo zawodów jest przedłożenie organizatorowi n/w. dokumentów:
1.pisemne zgłoszenie do zawodów.
2.przedłożenie dokumentu tożsamości
3.oświadczenie o stanie zdrowia uczestnika. W przypadku uczestników niepełnoletnich wymaga się zaświadczenia o zdolności do startu w zawodach motocyklowych wydanego przez lekarza o specjalności medycyny sportowej lub posiadającego certyfikat PTMS.
4. Udział w szkoleniu oraz zaliczenie egzaminu teoretycznego z regulaminu danej konkurencji zgodnie z zasadami opisanymi w rozdziale IV niniejszego regulaminu
5.dowodu rejestracyjnego motocykla wraz ubezpieczenia motocykla od OC (nie dotyczy imprez na trasach zamkniętych),
6.pozwolenia na prowadzenie pojazdu na którym startuje (nie dotyczy imprez na trasach zamkniętych)."
Czyli że oświadczenie o stanie zdrowia uczestnika.... Czyli nie wiem czy to sportowy czy rodzinny...
Oświadczenie możesz napisać sam na kolanie. Niepełnoletni nie może i musi iść po zgodę lekarza sportowego.
"Ja niżej podpisane Wacław X oświadczam że jestem zdrowy" :D
Jestem po rozmowie z panem z Bydgoszczy do którego dostałem nr jak zadzwoniłem pod nr z regulaminu. Pan powiedział ze musi być zaświadczenie od lekarza sportowego :) #potwierdzoneinfo ;D
Jestem po rozmowie z panem z Bydgoszczy do którego dostałem nr jak zadzwoniłem pod nr z regulaminu. Pan powiedział ze musi być zaświadczenie od lekarza sportowego :) #potwierdzoneinfo ;D
Radzę wszystkim uważnie przeczytać regulamin - wiedza może zbyteczna ale się przydaje!
[url]http://www.pzm.pl/pliki/zg/motocykle/supermoto/regulaminy/2016/zasady_rozgrywek_-_supermoto_2016.pdf[/url]
"1.7.5. Uczestnik ma prawo wystartować w zawodach Puchar
u Polski bez licencji i badań
lekarskich jednak musi spełnić wymagania określone w Regulaminie Sportu Motocyklowego."
[url]http://www.pzm.pl/pliki/zg/samochody/zasady_ogolne_2016_24.03.2016_1.pdf[/url]
2.13.2. Warunkiem dopuszczenia
UCZESTNIKA
do zawodów jest przedłożenie
organizatorowi n/w. dokumentów:
1.
pisemne zgłoszenie do zawodów.
2.
przedłożenie dokumentu tożsamości
.
3.
oświadczenie o stanie zdrowia
uczestnika
.
W przypadku
uczestników
niepełnoletnich wymaga się zaświadczenia o
zdolności do startu
w zawodach
motocyklowych
wydanego przez lekarza o specjalności medycyny sportowej
lub posiadającego certyfikat PTMS.
4.
Udział w szkoleniu oraz zaliczenie
egzaminu
teoretycznego
z
regulaminu
danej konkurencji
zgodnie z zasadami opisanymi w rozdziale IV niniejszego
regulaminu
.
5.
dowodu rejestracyjnego motocykla wraz ubezpieczenia motocykla od OC (nie
dotyczy imprez na trasach zamkniętych),
6.
pozwolenia na prowadzenie pojazdu na którym st
artuje (nie dotyczy imprez na
trasach zamkniętych)
"14
zawodów z głosu doradczego delegata.
Delegat zobowiązany jest złożyć swojej Komisji pisemne sprawozdanie z przebiegu
zawodów wraz z wnioskami, w terminie 3 dni od daty zakończenia zawodów. Delegat
odpowiada za swą działalność w czasie zawodów przed delegującą go Komisją.
2.12.
Zgłoszenie d
o zawodów
Zgłoszenie zawodnika
/uczestnika
(uczestnik to amator nie posiadający licencji)
do
udziału w zawodach musi być złożone na piśmie
lub elektronicznie (w postaci
formularza elektronicznego lub skanu zgłoszenia)
i zawierać następujące dane:
imię i
nazwisko, przydzielony numer startowy (o ile numery startowe są
przydzielane na cały sezon),
datę urodzenia,
nr licencji sportowej,
(nie dotyczy uczestnika)
markę,
model pojazdu
,
pojemność skokową silnika,
klauzulę o podporządkowaniu się regulaminowi i
zarządzeniom kierownictwa
zawodów
oraz o znajomości regulaminu zawodów,
podpis zawodnika/uczestnika
Zgłoszenie bez powyższych danych ni
e
powinno
być przyjęte.
Może być też nie przyjęte zgłoszenie przesłane bez dowodu wpłaty wpisowego oraz
zgłoszenie nie pr
zesłane w terminie wyznaczonym regulaminem zawodów. Organizator
może nie przyjąć zgłoszenia nie podając powodów, z wyjątkiem zawodów będących
jedną z rund
M
istrzostw
Polski
.
Każde zgłoszenie musi zostać
własnoręcznie
podpisane
(oryginalny podpis)
przez
zawodnika/uczestnika zgłoszonego do zawodów
.
Klub ma obowiązek poinformować zawodnika oraz organizatora danych zawodów,
jeśli NIE wyraża zgody na start danego zawodnika w tych zawodach"
Jedno drugiemu przeczy nie musisz mieć badań ale musisz mieć oświadczenie o stanie zdrowia, czyli i tak musisz robić badania. Tak ja to rozumiem
Jedno drugiemu przeczy nie musisz mieć badań ale musisz mieć oświadczenie o stanie zdrowia, czyli i tak musisz robić badania. Tak ja to rozumiem
Nie musisz mieć badań, jeżeli organizator pozwoli Ci pojechać składają tylko oświadczenie o stanie zdrowia. W Twoim wypadku Pan przez telefon powiedział, że u nich to nie przejdzie :) (organizator nie zezwala)
JohnnyQulaweOkO napisał/a:Jedno drugiemu przeczy nie musisz mieć badań ale musisz mieć oświadczenie o stanie zdrowia, czyli i tak musisz robić badania. Tak ja to rozumiem
Nie musisz mieć badań, jeżeli organizator pozwoli Ci pojechać składają tylko oświadczenie o stanie zdrowia. W Twoim wypadku Pan przez telefon powiedział, że u nich to nie przejdzie :) (organizator nie zezwala)
Dzięki za odzew wszystko rozumiem ;)
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 76 zapytań