Temat: KTM 690 Enduro R
Witam serdecznie,
Jestem zupełnie nowy w świecie SM i prosiłbym o udzielenie kilku porad, przez doświadczonych kolegów z tego zacnego forum.
Może zacznę od początku, jeżdżę na motocyklach od dobrych 8 lat przez ten czas przerobiłem sporo różnych maszyn w głównej mierze turystyki i golasy obecnie kawasaki Z1000. Ogólnie miastowy ze mnie chłopak, jednak plany życiowe ostatnio nieco mi sie zmieniły i będe się przeprowadzać na wiochę zabitą dechami, gdzie do najbliższego większego miasta jest jakieś 30km, wokół pola, piachy i lasy. Z powodów finansowych jestem również zmuszony sprzedać swoją dotychczasową maszynę. Jednak nie widzę możliwości pozostać bez motocykla ... Marzeniem jest Africa twin, jednak jeszcze nie teraz. Dlatego wpadłem na pomysł zakupu "KTM 690 Enduro R".
Wydaje mi się to pomysł bardzo przyzwoity jednak mam kilka mam pewne obawy....
1.Boje się o moc motocykla a właściwie o jej brak, przesiadając się z 140KM na 70KM moge odczuwać dużą różnicę, może nie w terenie, ale na trasie?
2. Ostatnio sporo zwiedzam nie mam pojęcia czy na takim motocyklu można robić bez znacznego zmęczenia trasy po 200km.
Czy ktoś używa takiego motocykla w celach turystycznych?
3. Czy ogarnę jazdę z kumplami głównie golasy i sporty 600ccm. czy jestem jednak skazany na zmianę towarzystwa?
4. Jaki jest v-max i prędkość komfortowa do podróżowania? 150-160km/h da rade?
To chyba obecnie na tyle, bardzo proszę o pomoc drodzy koledzy.
5.Czy da rade założyć do niego inne kapcie i wyskoczyć na tor raz na kiedyś?
Pozdrawiam serdecznie.